Škojo nije prikupio dovoljno dionica Mlinara za squeez-out

Osječki poduzetnik Mato Škojo je 90 posto Mlinara kupio u lipnju od Agrokora, koji je tvrtku prodao samo godinu dana nakon što ju je kupio

mlinar-trgovinaNakon završetka javne ponude za preuzimanje križevačke mlinsko-pekarske industrije Mlinar, tvrtka Pekara Kruna d.o.o. u vlasništvu osječkog poduzetnika Mate Škoje drži ukupno 94,19 posto temeljnoga kapitala Mlinara, koji nose 93,4 posto glasova na glavnoj skupštini društva, objavljeno je iz te tvrtke.

Na javnu ponudu odazvalo se 139 dioničara koji su Škoji prodali ukupno 3,83 posto temeljnoga kapitala Mlinara, što znači da zasad nije uspio prikupiti potrebnih 95 posto koji bi mu omogućili donošenje odluke o isplati manjinskih dioničara (squeez out).

Inače, Mato Škojo je 90 posto Mlinara u lipnju ove godine kupio od koncerna Agrokor, koji je tvrtku prodao samo godinu dana nakon što ju je kupio. Naime, u Agrokoru je u tijeku proces dezinvestiranja non core djelatnosti koji bi mu trebao omogućiti bolju likvidnost.

Inače, Mlinar je u prvom ovogodišnjem polugodištu ostvario 272,45 milijuna kuna ukupnoga prihoda, a polugodišnji gubitak tvrtke iznosi 4,37 milijuna kuna. (Bankamagazin)

Prethodni članakTesco: Dobit porasla 1,3%, najslabije u 11 godina
Sljedeći članakZdravko Pevec mora se povući iz Uprave