Slovenija: Danoneu dopušteno prodavati “Na planincah”

danone-na-planincah-vocni-jogurt-midiDanone je u svojoj reklamnoj kampanji koristio slovensku narodnu pjesmu “Na planincah” iako kao sirovinu koristi austrijsko mlijeko što je zasmetalo bivšeg ministra poljoprivrede Dejana Židana, no komora oglašivača presudila je u korist francuske kompanije

Francuska multinacionalna kompanija Danone će u Sloveniji i dalje moći prodavati svoju liniju mliječnih proizvoda “Na planincah” iako kao sirovinu koristi austrijsko mlijeko, presudila je u ponedjeljak komorska udruga slovenskih oglašivača.

Bivši slovenski ministar poljoprivrede Dejan Židan tražio je od komorske udruge da kao neetičnu proglasi kampanju kojom međunarodna korporacija u Sloveniji reklamira svoje trajno mlijeko i jogurte, navodeći da se radi o pokušaju “obmanjivanja” slovenskih potrošača.

Danone je u svojoj reklamnoj kampanji koristio slovensku narodnu pjesmu “Na planincah”, a na ambalaži su i motivi slični motivima s “Alpskog mleka” Ljubljanskih mlekarni, njihova najpoznatijeg mliječnog brenda.

U svojoj je ocjeni društvo slovenskih oglašivača navelo da Danone ne krši pravila marketinga jer u kampanji nije tvrdio da se radi o mlijeku slovenskog podrijetla nego o mlijeku dobivenom od mlijeka s područja Alpa.

Već prije toga, Danone je objavio da je svoju mliječnu liniju koju plasira samo u Sloveniji kreirao na osnovi istraživanja kojim je utvrdio da lokalni potrošači posebno cijene mlijeko alpskog podrijetla jer su uvjereni da sadrži visoku kvalitetu zbog planinske ispaše krava.

Danone tvrdi da su njegovi jogurti i trajno mlijeko “Na planincah” od sirovine koja 100 postotno dolazi s alpskog područja, a osigurava ga austrijska mljekara “Tirol Milch”. Mliječni proizvodi “Na planincah” za slovenske potrošače ne sadrže umjetne boje i konzervanse i naišli su na odličan prijam slovenskih potrošača, tvrde u Danoneu. (H)

Prethodni članakVinske degustacije u sklopu 23. ATP Vegeta Croatia Opena
Sljedeći članakGTC ponovno posluje pozitivno