Sokovi – Promometar: Svaki treći sok kupimo na promociji

Nešto više od jedne trećine vrijednosne prodaje sokova ostvari se kroz promotivne akcije (sniženja cijena ili promotivna pakiranja) u promatranom kanalu.

Prodaja sokova u razdoblju od ožujka 2017. do veljače 2018. u odnosu na isti period prošle godine količinski pada 1,8%, dok je vrijednosno smanjena za 0,4%.

Nešto više od jedne trećine vrijednosne prodaje sokova ostvari se kroz promotivne akcije (sniženja cijena ili promotivna pakiranja) u promatranom kanalu. Dok redovna prodaja sokova bilježi pad od 3%, promotivna prodaja raste 4%. Dubina cjenovnih popusta u kategoriji sokova smanjila se u razdoblju od ožujka 2017. do veljače 2018. u odnosu na isti period prošle godine s prosječnih 27% na 26%.

Unutar segmenta sokovi sa 100% voća, udio promotivne vrijednosne prodaje je najmanji te se promotivna prodaja kao i udio iste smanjuje u razdoblju od ožujka 2017. do veljače 2018. u odnosu na isti period prošle godine. Najveći porast promotivne prodaje bilježe nektar sokovi i to za 13%. Udio promotivne prodaje u ukupnoj je vrijednosnoj prodaji konstantan u segmentu sokova s do 25% udjela voća.

Prethodni članakSPAR preuredio supermarkete u Karlovcu i Velikoj Gorici
Sljedeći članakNajranija berba u povijesti Feravina dat će vina iznimne kvalitete