Solana Nin – jedina solana na Jadranu s ekocertifikatom

solana-nin-sol-midiOd prosinca ove godine pakiranja ninskih soli nose BIO oznaku pa time Solana Nin postaje jedina solana na Jadranu s ekološkim certifikatom.

Projekt ekološke certifikacije, težak 1,4 milijuna kuna, sufinancirala je Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj te Ministarstvo poduzetništva i obrta.

Projekt pod nazivom Cvijet soli i poslovanje – ekološka proizvodnja konzumnih i terapeutskih soli omogućio je Solani Nin da se visoko plasira na svjetskom tržištu po pitanju proizvodnje soli.

“Upravo je ovaj projekt snažno otvorio vrata velikog sjevernoameričkog tržišta, a već su u procesu i prve isporuke prema ovom, za solanu, strateški bitnom tržištu. Čak 85 % ukupne vrijednosti projekta sufinancirala je Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj te Ministarstvo poduzetništva i obrta, a sve u cilju postizanja veće konkurentnosti malih i srednjih poduzeća kroz jačanje zelene ekonomije, energetske učinkovitosti i ekostandarda u proizvodnji”, javili su iz te tvrtke. (glas-slavonije.hr)

Prethodni članakEuropski parlament obustavio posebne trgovinske mjere za BiH
Sljedeći članakŽito nagrađuje i zapošljava studente