S&P Global dodijelio odličnu ocjenu kreditnog rejtinga za Agri Europe

Agri Europe je jedina kompanija u Srbiji koja je dobila kreditni rejting za poslovanje iz domene agrara u Srbiji

Agencija S&P Global Ratings dodijelila je preliminarni dugoročni korporativni kreditni rejting “BB-” srpskoj poljoprivrednoj kompaniji Agri Europe Cyprus Ltd. “Outlook” je stabilan.

U izvještaju se navodi: “Poljoprivredne aktivnosti srpske kompanije Agri Europe Cyprus Ltd. generirale su prihod od 639 milijuna eura u 2016. godini. Glavne aktivnosti kompanije su proizvodnja šećera i poljoprivrednih kultura. Agri Europe pripada srpskoj grupaciji koja ima diverzifikacijsko poslovanje, uključujući bankarstvo i hotelijerstvo. Agri Europe ima dominantnu poziciju na domaćem tržištu, strukturu s niskim operativnim troškovima i visoku profitabilnost u usporedbi s regionalnim konkurentima. Predviđamo pozitivan slobodan gotovinski tok u periodu 2018.-2019. godine od oko 60-80 milijuna eura. Naše je mišljenje da će ova grupacija uspjeti smanjiti stupanj kreditne zaduženosti po S&P-u “adjusted debt to EBITDA” od oko 3,5x u 2019, s 4,5x u 2018. godini. Kompaniji Agri Europe dodjeljujemo preliminarni korporativni kreditni rejting ‘BB-‘. Stabilan ‘outlook’ odražava naš stav da bi struktura nižih operativnih troškova, visoka profitabilnost od šećera i kontrolirani kapitalni izdatci trebali podržati generiranje slobodnog gotovinskog toka u 2018. godini.”

“Izuzetno smo zadovoljni ocjenom od BB- od strane rejting agencije S&P Global, s obzirom na to da je, prema ocjeni ove agencije, rejting Republike Srbije na nivou BB. Kompanija Agri Europe pod čijim okriljem posluje MK Group je jedina kompanija u Srbiji koja ima kreditni rejting za poslovne aktivnosti iz područja agrara koje provodi u Srbiji. Ovo je izuzetan uspjeh za Agri Europe, pod čijim okriljem posluje kompanija MK Group, i potvrda da poslujemo po europskim standardima. Poslovne aktivnosti započeli smo prije više od 30 godina, a danas smo konkurentni na svjetskom nivou”, prokomentirao je rezultate izvještaja Miodrag Kostić, predsjednik Borda direktora Agri Europe, pod čijim okriljem posluje kompanija MK Group.

Prethodni članakPotrošnja porasla 40. mjesec zaredom, tempo usporen
Sljedeći članakOsvježivači zraka: Kaufland predvodi trgovačku ponudu