Span stekao stopostotni udio u povezanom društvu Bonsai

Nikola Dujmović

Integracijom Bonsaia i Ekobita u Span objedinit će se Spanova ponuda razvoja softverskih i AI rješenja

Hrvatska IT kompanija Span sklopila je ugovor o kupoprodaji 30 posto poslovnog udjela u društvu Bonsai, vrijednost transakcije je 750 tisuća eura, a kupnjom tih preostalih 30 posto stekla je stopostotno vlasništvo te najavila namjeru pripajanja Bonsaija Spanu.

Istovremeno, najavljena je i namjera pripajanja povezanog društva Ekobit, koje je u stopostotnom vlasništvu Spana.

Integracijom Bonsaia i Ekobita u Span objedinit će se Spanova ponuda razvoja softverskih i AI rješenja. Cilj je ostvariti jedinstven nastup na tržištu, unutar istog društva i pod jedinstvenim brendom Span. Uz cloud i cybersecurity, umjetna inteligencija postaje jedan od ključnih strateških smjerova Spana, navodi se.

Ciljani datum stupanja pripajanja na snagu je krajem drugog kvartala 2024. godine, nakon čega će pridružena društva Bonsai i Ekobit djelovati pod jedinstvenim brendom Span.

AI rješenja počela su se sve intenzivnije implementirati u organizacije, a dostupnost generativne umjetne inteligencije taj je proces još dodatno ubrzao. U poslovnom okruženju sve se više razmatraju opcije na koji način rješenja temeljena na umjetnoj inteligenciji mogu poboljšati poslovanje i unaprijediti procese, kažu iz Spana.

“AI nije više nešto o čemu se samo govori, umjetna inteligencija ulazi na velika vrata u poslovanje. Ovim ćemo pripajanjem dodatno ojačati Spanovu AI ponudu unutar ključnih segmenata našeg poslovanja te očekujem da će nam razvoj tog dijela generirati značajnu dobit u godinama koje dolaze”, istaknuo je Nikola Dujmović, predsjednik Uprave Spana.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakStudenac donirao 20.000 eura udrugama iz Slavonije
Sljedeći članakPrehrambena industrija u doba globalne prehrambene krize – WFF 2023 – VIDEO