Splitski City Center otvara se za dva dana

Samo dva dana nas dijeli od otvorenja novog velikog prodajnog centra City Center One u Splitu.

city-center-one-split-studeni-2010-midiGolemi objekt na tri etaže na površini od 150 tisuća četvornih metara sa 180 trgovina i čak 2600 parkirnih mjesta trebao je već biti otvoren krajem listopada, ali pristupni put još nije završen, pa je stoga došlo do odgode.

Danas su na lokaciji građevinski radovi u punom tijeku i to je trenutno najdinamičnije gradilište u ovom dijelu Dalmacije. Postavljaju se instalacije, asfaltira se cesta i veliki broj bagera još prokopava trasu.

I u samom centru je velika užurbanost i uređuje se okoliš. Do navedenog zastoja i odgode otvorenja je došlo zbog, u Splitu već redovitog, problema s gradnjom pristupnih cesta.

Cesta za City Center One je zapravo produžetak najduže splitske prometnice Vukovarske ulice. Na jednom dijelu, oko stotinu metara udaljenosti od prodajnog centra, dio zemljišta je bio sporan, pa će se ova dva dana pristup napraviti na dvije trake, a nakon otvaranja će se nastaviti s gradnjom Vukovarske ulice u punom profilu na četiri trake.

Kako će se na kraju završiti spor nekoliko vlasnika oko iznosa naknade za izvlaštenje na dijelu trase nove prometnice još nije potpuno definirano, mada iz Grada tvrde da je sve pravno regularno.

Kako god taj spor završio, od petka će se dijelom Vukovarske ulice još voziti cik-cak iz četiri u dvije trake, ali to za Split nije ništa novo, slična priča je još aktualna kraj zgrade rodilišta, uz franjevački klerikat i kraj novog hotela Split Radisson. (Tportal)

Prethodni članakNovi Juicy mango marakuja
Sljedeći članakHrvoje Klobučar, Zagrebačka pivovara