Srbija: Lidl počinje izgradnju maloprodajnih objekata u drugoj polovini 2014.

Srbijanski ministar trgovine Rasim Ljajić očekuje da će trgovački lanac Lidl u drugoj polovini 2014. godine početi izgradnju maloprodajnih objekta u Srbiji. Ljajić je u intervjuu Tanjugu rekao kako je izvjesno da će taj trgovački lanac do lipnja kupiti sve neophodne lokacije za gradnju objekata u najmanje 15 gradova i općina Srbije.

To je, kako navodi, preduvjet da bi Lidl odjednom započeo svoje aktivnosti u Srbiji. Lidl je ranije potvrdio da je kupio zemljišta u Valjevu, Subotici, Novom Sadu, Zrenjaninu, Nišu, Smederevu kao i u Beogradu.

Ministar trgovine kaže da je na samim trgovačkim lancima konačna odluka o početku rada u Srbiji, a da država nastoji pomoći tako što će smanjiti birokraciju i olakšati procedure za dobivanje različitih dozvola.

Naglasio je i da nisu sve dozvole u nadležnosti republičke vlade, već i lokalnih samouprava.

Na pitanje kada se očekuje dugo najavljivani dolazak Ikee na srpsko tržište, Ljajić kaže da ta kompanija ima problem s dobivanjem različitih dozvola.

“Potrebne su izmjene zakona o planiranju i izgradnji, ne samo zbog dolaska trgovačkih lanaca, već zbog poboljšanja gospodarskog i poslovnog ambijenta u zemlji”, zaključio je on.

Dolazak velikih trgovačkih lanaca, kako navodi ministar Ljajić, doprinio bi povećanju konkurencije, a time i bogatijoj ponudi za potrošače i pristupačnijim cijenama. (Tanjug.rs)

Prethodni članakPotrošnja u studenome neočekivano porasla 1 posto
Sljedeći članakdm: Naglasak na zdravom i domaćem