Srpski pivari uvoze boce iz Hrvatske

Gotovo 90 posto pivara u Srbiji uvozi staklenu ambalažu iz inozemstva, unatoč tome što je staklara u Paraćinu jedna od najvećih u regiji! Boce se najviše uvoze iz Hrvatske, a proizvođači piva i ostalih mineralnih voda tvrde da na domaćem tržištu ne postoji nijedna staklara koja zadovoljava njihove standarde, piše današnji Press.

pivo-boce_midiJedna od najvećih pivovara u Srbiji, Carlsberg, kao i Valjevska i Apatinska pivovara, ali i Knjaz Miloš, naručuju staklenu ambalažu za svoja pića od stranih staklara, a boce se mahom naručuju od hrvatske tvrtke Vetropack straža. Zanimljivo je, pojašnjava Press, da većina pivovara nije raspoložena detaljnije pričati na tu temu. Čak ni u paraćinskoj staklari nisu željeli razgovarati o razlozima zbog kojih srpske firme ne naručuju ambalažu od njih. Jedino su u Valjevskoj pivovari otvoreno govorili o suradnji s Hrvatima.

‘Staklenu ambalažu za naše pivo, tradicionalno Valjevsko i Atlas pils, uvozimo iz Hrvatske od tvrtke Vetropack straža. Ranije smo uzimali ambalažu od Srpske tvornice stakla Paraćin, ali kako ona ne pravi vrste boca koje nama odgovaraju, počeli smo naručivati u inozemstvu’, rekli su u toj pivovari.

U kompaniji Carlsberg, koja proizvodi piva Lav, Tuborg, Holsten i Carlsberg, iako su potvrdili da  uvoze ambalažu iz Hrvatske, nisu željeli iznositi detalje.

Prema neslužbenim informacijama, i tvrtka Knjaz Miloš nabavlja staklenu ambalažu od hrvatskog Vetropacka, ali ni u Knjazu o tome ne žele govoriti za medije, kao ni Apatinska pivovara koja ne želi reći iz koje države uvozi boce. (tportal.hr)

Prethodni članakMultiPlusCard – prvi koalicijski program nagrađivanja korisnika
Sljedeći članakNova sezona Lino višebojca započinje 30. rujna