Stanić Beverages povećava prodaju u RH i otvara tvornicu u BiH

Juicy povećao prodaju i tržišni udio u Hrvatskoj, a otvaranjem tvornice u BiH i prodorom na nova tržišta, Stanić Beverages jača ulogu snažnog regionalnog proizvođača.

Ispred_tvorniceU Hrvatskoj je u posljednjih godinu dana količinski udio robnih marki Juicy i TO koji uključuju 100%-tne voćne sokove i nektare porastao za 2,5 postotnih bodova unutar kategorije i sad iznosi 52,4%*, zaposleno je novih 34 ljudi, a, uz otvaranje nove tvornice voćnih sokova i napitaka u BiH vrijedne 6,1 milijun eura, iz tvrtke Stanić Beverages d.o.o. najavljuju daljnje širenje na tržišta EU, CEFTA-e te Bliskog istoka

Vodeći domaći brand voćnih sokova i napitaka Juicy, lider na tržištu Hrvatske, bilježi stalan rast prodaje i tržišnog udjela cjelokupnog portfelja na domaćem tržištu od početka godine, a kadrovskim jačanjem i širenjem proizvodnih kapaciteta u susjednoj BiH postavljeni su temelji za planiranu značajniju ekspanziju na tržišta regije, ali i Europske unije i Bliskog istoka.

U prvih pet mjeseci 2015. godine u Hrvatskoj prodano je oko 250.000 litara voćnih sokova i napitaka iz proizvodnog asortimana Stanić Beverages d.o.o. više u odnosu na isto razdoblje 2014. godine, što predstavlja ukupni porast prodaje za 4 posto. Od toga je prodaja brenda Juicy porasla za 5 posto, a brenda Juicy Vita za čak 14 posto.

Rast na tržištu pratilo je zapošljavanje novih kvalitetnih kadrova. Tvrtka Stanić Beverages d.o.o., vlasnik cjelokupnog Juicy portfelja, danas u Hrvatskoj zapošljava 97 ljudi, a samo je ove godine zaposleno njih 34. Iz tvrtke planiraju otvaranje novih radnih mjesta, a plan zapošljavanja pratit će planirano proširenje proizvodnog asortimana i rast prodajnih rezultata.

Istovremeno s odličnim rezultatima na hrvatskom tržištu, tvrtka Stanić Beverages d.o.o. planira proširiti prisutnost i prodaju Juicyja na tržištima regije, posebno na tržištima članica CEFTA-e i u Turskoj. Također su prošlog mjeseca isporučene prve količine Juicy sokova prema Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Kako bi proizvodnim kapacitetima pratili prodajne planove, tvrtka danas i svečano otvara novu punionicu u Kreševu u BiH vrijednu 6,1 milijun eura, u kojoj će raditi preko 60 zaposlenika.

Obilazak_pogonaProizvodnja iz nove tvornice trebala bi biti dostatna za zadovoljavanje trenutne potražnje za Juicyjem u BiH i u široj regiji, dok će se tvornica u Jastrebarskom fokusirati na pokrivanje potražnje u Hrvatskoj i planiranog jačeg izvoza na tržišta zemalja Europske unije. U tvrtki planiraju jačanje nastupa Juicyja u Sloveniji i Litvi, a posebna pažnja je usmjerena na otvaranje novih tržišta poput Švedske i Švicarske.

“Izuzetno sam ponosan na rezultate koje postižemo. Uspjeli smo ostvariti sve ono što smo planirali i što smo najavili prilikom preuzimanja Juicyja, a i u ovom poslovnom segmentu smo se dokazali kao dobri i odgovorni vlasnici i poslodavci. Juicy je iznimno snažan brend s velikim potencijalom i vjerujemo da ćemo u narednom razdoblju dodatno ojačati poziciju snažnog regionalnog igrača na tržištu voćnih sokova i napitaka”, izjavio je vlasnik Svjetlan Stanić.

Prethodni članakDomaće gospodarstvo u 2015. i 2016. godini će stagnirati
Sljedeći članakErdutski vinogradi investirali u atomizere