Startup Weekend po treći put u Hrvatskoj

U organizaciji Zagrebačke škole ekonomije i managementa (ZŠEM) jučer je službeno počeo treći po redu Startup Weekend Zagreb, događaj koji okuplja kreativne i inovativne ljude s ciljem razmjena ideja, razvoja proizvoda i poslovnih planova uz podršku iskusnih i stručnih mentora, s krajnjim ciljem pokretanja vlastitog poduzeća, izvijestili su iz ZŠEM-a.

Događaj su pozdravnim govorima otvorili voditelj projekta Mihovil Pobi i voditeljica Inovacijsko poduzetničkog centra ZŠEM-a Tina Lee Odinsky-Zec. Nakon kratkog dokumentarnog filma o povijesti i razvoju grada Zagreba riječ je preuzela Zdenka Lončar, pomoćnica ministra poduzetništva i obrta, koja će kasnije imati ulogu sutkinje.

Sudionicima je predstavila projekt Poduzetnički impuls 2013 te istaknula kako je ključ gospodarskog uspjeha u stvaranju novih radnih mjesta. “Budite hrabri! Nemojte odustati nego iskoristite svaku priliku, i cijeli svijet je vaš!”, poručila je sudionicima.

Simon Kaiser, predstavnik globalnog Startup Weekenda, predstavio je globalne sponzore i sam tijek ovog događaja, te opustio atmosferu kreativnom igrom generiranja riječi i stvaranja poslovnih ideja njihovim spajanjem.

Nakon uvodnih govora i kratkog networkinga na red su došle prezentacije sudionika, službeno nazvane “pitch-fire”. U samo 60 sekundi najhrabriji sudionici predstavili su svoje ideje – rekli su nešto o sebi i problemu od osobnog značaja te su predstavili njegovo rješenje (proizvod ili uslugu) i istaknuli što im je sve za to potrebno.

Ukupno je prezentirano 16 ideja od kojih je izabrano osam najboljih na kojima će okupljeni timovi raditi tijekom vikenda. U tome će im pomoći i iskusni mentori, stručnjaci iz različitih područja koji će im pružati korisne savjete, ukazivati na poslovne izazove, te ih poticati na ustrajnost pri suočavanju s nepredviđenim problemima.

Ovaj događaj podupiru VIP, HBOR, Zagrebačka banka, Parlov medijska učinkovitost te veliki broj lokalnih i globalnih sponzora. Nagradu za pobjednički tim osigurali su PARLOV medijske komunikacije, Poslovna učinkovitost, nextbike i Basement bar, kaže se u priopćenju.

Prethodni članakUprava Mercatora: Partnerstvo s Agrokorom označava stvaranje vodećeg trgovca u regiji
Sljedeći članakSeverina u ulozi prodavačice Ledo sladoleda