Studenac najavljuje nove akvizicije

Preuzimanjima Studenac želi svoj koncept dućana iz susjedstva približiti svim potrošačima u Hrvatskoj

Trgovački lanac Studenac će u sljedećih nekoliko tjedana objaviti dvije nove akvizicije, najavio je na brifingu s novinarima Michal Kedzia, partner u Enterprise Investors (EI) zadužen za ulaganja u Sloveniji i Hrvatskoj. Enterprise Investors je private equity kompanija, a u Hrvatskoj su vlasnici maloprodajnog lanca Studenac i pekarskog Pan-pek.

Studenac je krajem prošle godine objavio posljednju dosadašnju akviziciju kada je preuzeo istarski La-vor Trade čime je 2023. završio s tri obavljena preuzimanja jer su u kolovozu preuzeli bjelovarski Špar, a u svibnju Strahinjčicu.

Kako su tada podsjetili iz kompanije, Studenac je svoju nacionalnu prisutnost počeo graditi upravo u Istri i to preuzimanjem Istarskih supermarketa još 2019. godine. Od tada su svoju poslovnu strategiju usmjerili na izgradnju dućana susjeda.

Trgovački maloprodajni lanac Studenac nastao je kao mali obiteljski obrt 1973. godine u Omišu, od kuda je kasnih 90-ih širio svoje poslovanje na maloprodaju. Od 2018. u vlasništvu je poljskog investicijskog fonda Enterprise Investors uz čiju pomoć je 2019. godine preuzeo Istarske supermarkete i zadarski Sonik, šireći tako poslovanje diljem jadranske obale. U 2021. slijedila je akvizicija lanca Bure Trgovina, a dodatno u 2022. Studenac preuzima dubrovački Pemo i kutinsku Loniju.

Trgovački lanac trenutačno zapošljava više od 6500 djelatnika, ima više od 1250 prodavaonica te je međuvodećim maloprodajnim lancima u Hrvatskoj.

Preuzimanjima Studenac želi svoj koncept dućana iz susjedstva približiti svim potrošačima u Hrvatskoj.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakKonzum u ponedjeljak kupcima daje “vatreni navijački popust”
Sljedeći članakAustralija jača poziciju poljoprivrednika u pregovorima s trgovcima