Svjetsko zlato za Aminessovo maslinovo ulje Vergal Frantoio

Maslinovo ulje Vergal dolazi iz vlastite proizvodnje Aminess hotela i kampova koji već više od 15 godina ulažu u kvalitetno uzgajanje sortnih ulja Frantoio, Leccino, Pendolino i Istarska bjelica te proizvodi ulja Frantoio, Leccino i Vergal Blend

Ekstra djevičansko maslinovo ulje Vergal Frantoio, novigradske turističke kompanije Aminess, po četvrti put proglašeno je jednim od najboljih svjetskih maslinovih ulja te je osvojilo zlatnu medalju na natjecanju The New York International Olive Oil Competition u New Yorku.

Na prestižnom natjecanju, ujedno najvećem i najcjenjenijem kada je riječ o kvaliteti maslinovih ulja u svijetu, ove je godine analizirano ukupno 1.121 uzoraka iz 28 zemalja. Od ukupnog broja uzoraka ulja, iz Republike Hrvatske predano je čak 110 uzoraka ulja, a 24 stručnjaka iz sudačkog panela ocjenjivalo je kvalitetu ulja.

“Iznimno smo ponosni na naš Vergal i na činjenicu da možemo već po četvrti put istaknuti da smo u društvu najboljih maslinovih ulja na svijetu. Naš istarski kraj pogodan je za razvoj upravo takvih ulja, a mi ćemo se i dalje truditi ostati u samome vrhu svjetskih proizvođača najkvalitetnijih maslinovih ulja”, izjavio je Alen Fiala, voditelj brenda Vergal u Aminessu.

Maslinovo ulje Vergal dolazi iz vlastite proizvodnje Aminess hotela i kampova koji već više od 15 godina ulažu u kvalitetno uzgajanje sortnih ulja Frantoio, Leccino, Pendolino i Istarska bjelica te proizvodi ulja Frantoio, Leccino i Vergal Blend. Maslinici se nalaze u neposrednoj blizini mora, što maksimalno pogoduje plodu masline i kvaliteti ulja. Godišnje se ubere i preradi 50 tona plodova masline te se proizvede oko 5.000 litara ulja.

Osim ovogodišnjeg priznanja, Aminessov Vergal dobitnik je brojnih međunarodnih nagrada i priznanja za kakvoću ulja. Posebno se ističu zlatne medalje za Vergal Frantoio koje je ocijenjeno kao jedno od najboljih svjetskih ulja u 2018., 2019. i 2021. godini, osvojene na natjecanju The New York International Olive Oil Competition. Tu je i nagrada u sklopu Međunarodnog natjecanja svjetskih jestivih ulja koju dodjeljuje L’Agence pour la Valorisation des Produits Agricoles (AVPA) održanog u Parizu 2020. godine, kao i ona za redizajn etikete i novu ambalaža. Zahvaljujući njima, Vergal je osvojio čak dvije prestižne nagrade na Le forme dell’ olio natjecanju u Milanu – zlatnu medalju za liniju proizvoda Frantoio, Leccino i Vergal Blend te srebrnu medalju za bocu s kutijom.

Također, Vergal se može pohvaliti i kontroliranom oznakom izvornosti za ekstra djevičansko maslinovo ulje – ZOI Istra. Kontinuiranu kvalitetu proizvoda potvrđuje i činjenica da je renomirani svjetski vodič najkvalitetnijih maslinovih ulja Flos Olei, prošle godine Vergal uvrstio na svoju listu po deveti put.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakPepco otvorio 100. trgovinu u Hrvatskoj
Sljedeći članakKome će pripasti prve franšizne nagrade Franchise Brand Leader Award 2021?