TDR

TDR zapošljava oko 800 zaposlenika te je jedna od najvećih proizvodnih kompanija u Hrvatskoj u domaćem vlasništvu. Iz tvrtke ističu kako je TDR vodeći proizvođač cigareta u jugoistočnoj Europi pri čemu je svaki četvrti pušač u regiji potrošač upravo TDR-ovih proizvoda a njihov brend Ronhill jedan od najprodavanijih cigaretnih brendova.

S više od 60 posto prodaje ostvarene u izvozu TDR drži poziciju jednog od vodećih hrvatskih izvoznika koji svoje proizvode plasira na ukupno 15 tržišta. Uz lidersku poziciju u Hrvatskoj, TDR je vodeći i na tržištu Bosne i Hercegovine te je u više navrata proglašavan najboljim hrvatskim uvoznikom na to susjedno tržište. Osim u regiji, TDR izvozi još u Njemačku, Španjolsku, Češku, Italiju, Austriju, Ujedinjene Arapske Emirate, Bugarsku, Rusiju i Iran.

Skorašnji ulazak Hrvatske u Europsku uniju u tvrtki vide kao dodatni izazov u njihovom poslovanju u jugoistočnoj Europi. Naime, ulaskom u EU i izlaskom iz CEFTA-e značajno će porasti carine za sve hrvatske proizvođače koji svoje proizvode izvoze u zemlje regije. Kako bi otklonili negativne učinke izlaska iz CEFTA-e, u tvrtki razmatraju različite poslovne mogućnosti.

“TDR-u, kao i svim vodećim hrvatskim proizvodnim kompanijama, iznimno je važno da hrvatska Vlada ustraje u pregovorima s nadležnim EU institucijama kako bismo zadržali postojeći trgovinski režim i tako omogući hrvatskim izvoznicima da nastave svoj rast i razvoj”, poručuju iz tvrtke.

Najpoznatiji brend TDR-a je Ronhill koji se pojavio 1979. godine, a danas je najprodavaniji cigaretni brend u Hrvatskoj i regiji. Avangard se radi od najfinijeg, rijetkog i rukom branog duhana iz udaljenih krajeva svijeta te je upotpunjen filtracijom jedinstvenim trozonskim filtrom.

Walter Wolf je na tržištu prisutan više od 20 godina te predstavlja jednu od najpopularnijih cigareta u Hrvatskoj i regiji.

Tu je i Filter 160 koji je, zahvaljujući tradicionalnoj i kvalitetnoj duhanskoj recepturi, jedna od najpopularnijih regionalnih TDR-ovih cigareta. MC je pak brend za modernog potrošača s originalnim pakiranjem koje je nagrađeno brojnim međunarodnim priznanjima.

Benston je na tržištu prisutan od 1978. godine, a od nedavno ga krasi novi moderan i atraktivan dizajn. TDR-ovu ponudu zaključuje York, cigareta koju odlikuje puni i snažan okus, pri čemu novi dizajn pakiranja dodatno naglašava internacionalni karakter brenda.

Stabilna pozicija na tržištima
“Unatoč izazovnim tržišnim okolnostima, rastućoj gospodarskoj krizi i snažnoj konkurenciji, TDR je prošle godine zadržao stabilnu poziciju u Hrvatskoj i na svim tržištima jugoistočne Europe. TDR je jedina neovisna kompanija u Europi koja je lider na domaćem i tržištu susjednih zemalja, a više od 1,5 milijuna punoljetnih pušača u regiji potrošači su TDR-ovih proizvoda”, navode iz rovinjske tvrtke dodajući kako su orijentacija potrošačima i inovativan pristup kreiranju proizvoda, visokostručan menadžment, vrhunska tehnologija i učinkovita proizvodnja samo neke od prednosti kojima TDR ostvaruje svoje poslovne ciljeve i drži lidersku poziciju. Pored toga ističu kako TDR uspješno zadovoljava potrebe suvremenog potrošača nudeći mu kontinuirano vrhunske i inovativne proizvode te stvarajući čvrstu i trajnu vezu, temeljenu na osobnom izboru potrošača. S tim je ciljem napravljen i redizajn brenda Ronhill koji će uskoro biti predstavljen na tržištu, a uključivat će novi dizajn pakiranja i imena ekstenzija koji će biti inspirirani Mediteranom.

TDR

Prethodni članakPivovarna Laško distancira se od tvrdnji o Mercatoru i Agrokoru
Sljedeći članakGlobalna kretanja: Walmart kao pokretač malog formata