Telecom, Media & Technology Arena koncem travnja u Cavtatu

Moderno poslovanje telekom operatera, medijskih kuća i ostalih sudionika, te transformacija dinamične industrije bit će jedne od glavnih tema 11.  regionalne konferencije Telecom, Media & Technology Arena 2014 koja će se održati 27. – 29. travnja 2014. godine u Cavtatu.

Suorganizator konferencije je Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije, a partneri konferencije su ATOS, EOS, Giacomelli media, Huawei, Iskratel, te medijski pokrovitelj Večernji list uz medijske partnere Capital.ba, CroPC i Ja TRGOVAC.

“Na konferenciji će se govoriti o preuzimanju i spajanjima u regiji, novostima u području regulative, posebice o objedinjavanju regulatornih tijela, te o inovacijama i padu prihoda u telekomunikacijskoj industriji ističući važnost roaminga. Također će se predstaviti i case study Telenor banke iz Srbije koja je preuzela banku i koja će najaviti svoje ciljeve za budućnost”, objašnjava organizator konferencije i direktor Infoarena Grupe Tomislav Gavazzi.

Ovu trodnevnu konferenciju otvorit će Josephine Green, govornik i konzultant u Beyond20:21st century stories Beyond20 iz Ujedinjenog kraljevstva s temom “Nadilazeći hijerarhiju” koja će pokušati odgovoriti na pitanje možemo li i trebamo li upravljati kompleksnošću ili postoji alternativa.

Konferencija će ugostiti i mnoge domaće stručnjake poput Dražena Lučića, Zdravka Jukića i Domagoja Jurjevića iz Hrvatske agencije za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM), Željka Buluta iz Corianta, Krešu Antonovića iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, Dražena Nikolića iz Founder Institute Zagreb i mnogih drugih.

Osim okruglih stolova na kojima će sudjelovati inozemni i domaći panelisti, na Telecom, Media & Technology Arena 2014 odvijat će se i hot spot stolovi koje će održati Coriant s temom SDN-a i NFV-a, te HAKOM s temom Mogućnosti i izazovi nadležnih vlasti i naglaskom na konvergenciju.

Telekom operatere čeka iznimno uzbudljivo, razvojno intenzivno razdoblje s velikim ulaganjima. Prije svega, tu je uvođenje i brza komercijalizacija LTE mreža (Long Term Evolution), odgovor na izazove OTT igrača (over the top) kako u mobilnoj tako i u fiksnoj mreži, Big Data analitika i izazovi korištenja velike količine podataka, razvoj optičke mrežne infrastrukture, kao i borba incumbenta protiv brzo nadirućih malih nišnih igrača, te sve teže ostvarivanje lojalnosti korisnika.

Prethodni članakLaka gospodarska vozila: Mercedes-Benz
Sljedeći članakKreće Ledo fitness izazov