Tjedan maslinova ulja u Splitu

Jučer je na Rivi u Splitu započeo projekt “Hrvatska, zemlja maslinovih ulja” koji se od 2009. godine održava uz potporu tvrtke Zvijezda d.d., najvećeg hrvatskog otkupljivača domaćeg maslinovog ulja, izvijestili su iz Zvijezde.

Cilj projekta je edukacija šire javnosti o posebnostima maslinovog ulja kao neizostavne namirnice u svakodnevnoj prehrani. Uz održavanje interaktivnih radionica i degustacija, kako bi se predstavila široka domaća ponuda visoko kvalitetnih maslinovih ulja, cilj je i upoznati širu javnost o cjelovitoj ponudi domaćih maslinovih ulja te ukazati na promjene i izazove koje očekuju hrvatsko maslinarstvo u Europskoj uniji.

Kako kvaliteta Zvijezda maslinovih ulja ovisi o njezinim kooperantima s kojima ova kompanija njeguje dugogodišnje partnerske odnose, Zvijezda je prepoznala potencijal i kvalitetu domaćih maslinara te ih potiče na kontinuirano usavršavanje njihovih maslinika i samih plodova. Ovaj vrijedan projekt prepoznat je kao mogućnost predstavljanja proizvoda, koji su nastali upravo iz partnerskog odnosa Zvijezde i njezinih dobavljača, ističe se u priopćenju.

Posjetitelji manifestacije imat će prilike sudjelovati u profesionalno vođenim degustacijama vrhunskih maslinovih ulja od strane stručnjaka za maslinova ulja Zorice Jurišić te kušati vrhunska Zvijezdina OL Dalmatia monosortna maslinova ulja: OL Dalmatia Oblica i OL Dalmatia Levantinka kao autohtone hrvatske sorte.

Kontinuiranim ulaganjima u obrazovanje potrošača, ali i povećanjem ponude i širenjem asortimana, Zvijezda nastoji približiti i upoznati potrošače s posebnim okusima i prednostima koje maslinovo ulje pruža u svakodnevnoj konzumaciji te potiče na povećanje svjesnosti o zdravstvenim prednostima mediteranske kuhinje.

U tjednu maslinovog ulja, posjetitelji će imati prilike sudjelovati u vrlo zanimljivim i interaktivnim radionicama organiziranim za djecu i odrasle, degustirati vrhunska maslinova ulja te ukusne i inovativne proizvode od maslina. Tjedan maslinovog ulja trajat će do 6. srpnja 2013. godine, kada će u Dioklecijanovoj palači biti javnosti prezentirana i izložba fotografija pod nazivom “Maslina u kadru”, zaključuje se u priopćenju.

Prethodni članak“U ponedjeljak na Markovu trgu prosvjed 1500 prodavača”
Sljedeći članakAustrijski tjedan u Lidlu