Todorić spreman razgovarati o povezivanju Konzuma i Mercatora

konzum-mercator-ftdAgrokor je u petak izvijestio Zagrebačku burzu da je zainteresiran za početak pregovora o strateškom povezivanju maloprodaje

Nakon što je direktor slovenskog trgovačkog lanca Žiga Debeljak u ožujku, na Agrokorovu ponudu za preuzimanje Mercatora, iznio protuprijedlog interesirajući se za preuzimanje Konzuma, iz Agrokora su u petak izvijestili Zagrebačku burzu da su zainteresirani za početak pregovora o tome prijedlogu.

U pismu, koje potpisuje Ivica Todorić, predsjednik Uprave Agrokora, objavljenom sat vremena prije zatvaranja današnje trgovine na Burzi, iskazan je interes Agrokora za strateško povezivanje njegovih maloprodajnih operacija s grupom Mercator.

“U pismu koje ste nam poslali 2. ožujka iskazali ste da bi se grupa Mercator u okviru određenih strateških smjernica povezala s dijelom grupe Agrokor koja obavlja djelatnost maloprodaje. Ovim putem Vas želimo izvijestiti da smo spremni započeti razgovore na temelju Vaših prijedloga te vas molimo da nam predložite nekoliko mogućih termina za susret s Vama i Vašim timom u Ljubljani”, stoji u pismu. (Bankamagazin)

Prethodni članakJa TRGOVAC uvršten na popis najboljih poslovnih portala na 1klik.hr
Sljedeći članakVino Iločkih podruma najnagrađivanije hrvatsko vino