Tommy od Keruma kupio Koteks

Splitski trgovački lanac Tommy nastavlja s ekspanzijom: nakon što je objavljeno da ulazi u vlasničku strukturu Francka, danas je tportal objavio informaciju da je Tommy kupio trgovački centar Koteks u Splitu.

Posao je, prema pisanju tportala, vrijedan između četiri i pet milijuna eura. Naime, Tommy je s dosadašnjim vlasnikom Koteksa, bivšim splitskim gradonačelnikom Željkom Kerumom, odnosno s njime povezanim tvrtkama, kao i s Kerumovim vjerovnicima, ovih dana sklopio ugovore.

Tvrtka Tomislava Mamića otplatila je hipoteku koju je nad Koteksom imala Kreditna banka, potom je isplatila dugovanja prema tvrtki bivše Kerumove supruge Anke Kerum, dok će ostatak biti isplaćen u nekoliko rata. Iz samog Tommyja nije se mogla dobiti informacija o tome.

Koteks je na splitskim Gripama izgrađen 1979. godine, povodom Mediteranskih igara koje su se održale u najvećem dalmatinskom gradu. Kao robna kuća na tri kata, priča nam jedan Splićanin, funkcionirao je do početka 2000-ih, kada počinje njegovo propadanje, pa se sada, ističe on, u toj zgradi nalazi samo trgovina i nekoliko kafića.

“Veliki prodajni centri danas su na periferiji grada, dok su ovi u samom gradu, pa tako i Koteks, uvelike izgubili na značaju. Možda će novi vlasnik nešto napraviti od toga, budući da ionako već ima niz dućana na dobrim lokacijama”, zaključuje naš sugovornik. (SEEbiz)

Prethodni članakBelje založilo 11 žigova radi osiguranja kredita iz lipnja
Sljedeći članakPršuti Žita osvajaju austrijsko tržište