Topli napitci – Udio promocija bez oscilacija

U okviru promatrane skupine toplih napitaka ukupno je 40,1% vrijednosne prodaje proizišlo kao rezultat cjenovnih akcija ili promotivnih pakiranja pri čemu u zadnjih godinu udio promotivne prodaje nije imao značajne oscilacije.

Kategorija toplih napitaka obuhvaća kavu, čaj i kakao. Prodaja toplih napitaka tijekom 2022. godine zabilježila je vrijednosni rast od 6,2%, ali i količinski pad od 6,9%. Najveći udio u količinskoj i vrijednosnoj prodaji u okviru toplih napitaka u 2022. godini zabilježila je kava s 89,3%, odnosno 83,7% udjela. U okviru promatrane skupine toplih napitaka ukupno je 40,1% vrijednosne prodaje proizišlo kao rezultat cjenovnih akcija ili promotivnih pakiranja. Pritom se u okvirima udjela redovne i promotivne prodaje uočava rast od 0,3% u vrijednosnom udjelu promotivne prodaje.

U okviru potkategorija čaja i kakaa zabilježen je pad prodaje putem promocija u 2022. godini u odnosu na prethodnu godinu. Najveći pad zabilježen je kod kakaa od 0,9%, dok je potkategorija čaja zabilježila nešto manji pad od 0,5%. S druge strane, potkategorija kave zabilježila je rast prodaje putem promocija od 0,3%.

Izvor: NielsenIQ ScanTrack podaci temelje se na skeniranim tjednim podacima ključnih trgovaca iz NielsenIQ panela maloprodaje (hiper/supermarketi, trgovine mješovitom robom, drogerije, kiosci i benzinske postaje; bez diskontera). Pod promocijama se podrazumijevaju cjenovne akcije uz minimalno 5% popusta i u trajanju do pet tjedana (Temporary Price Reduction) te promotivna pakiranja kao što su gratis volumen pakiranja (Bonus Pack) i pakiranja s tvornički sniženom cijenom (Price Reduction). Gratis volumen pakiranja i pakiranja sa sniženom cijenom moraju imati zasebne EAN kodove.

Prema strukturi promocija na prodajnom mjestu, cjenovne akcije čine čak 95,6% ukupne promotivne prodaje, dok posebna promotivna pakiranja zauzimaju svega 4,4%. U odnosu na 2021. godinu, vrijednosna prodaja na cjenovnim akcijama zabilježila je rast od 7%, dok je prodaja promotivnih pakiranja ostvarila rast od 8%.

Prethodni članakNajveća donacija Institutu Ruđer Bošković u sklopu kampanje Movember
Sljedeći članakU vikendu Dana žena u Rijeku stižu inspirativni govornici koji otvaraju aktualne teme