Trgovački centri najboljeg omjera cijene i kvalitete: City Center One, Kaufland, Konzum…

Prvo hrvatsko Best Buy Award istraživanje tržišta pokazuje da hrvatski građani smatraju kako im City Center One nudi najbolji omjer kvalitete i cijene kada je riječ o trgovačkim centrima u Republici Hrvatskoj

citycenterone-bestbuyaward-midiRezultat je to posebnog istraživanja po metodi DEEPMA – Best Buy Award, provedenog od strane Centra za istraživanje tržišta GfK.

Iza City Centera One, slijede Kaufland, Konzum, Plodine, Emmezeta, Interspar/Ipercoop, Mercator, Avenue mall, Metro, Getro, te zatim West Gate.

Ispitanicima u ovom istraživanju odgovori nisu bili sugerirani, te su oni sami mogli slobodno navoditi brandove za koje smatraju da su po njihovoj ocjeni “shopping centri koji pružaju najbolji omjer cijene i kvalitete”.

Rezultati Best Buy Award Croatia, kategorija: Trgovački centri

1. City Center One (8,7%)
2. Kaufland (8,1%)
3. Konzum (6,7%)
4. Plodine (4,8%)
5. Emmezeta (4,8%)
6. Interspar/Ipercoop (4,5%)
7. Mercator (3,9%)
8. Avenue Mall (3,6%)
9. Metro (3,6%)
10. Getro (2,9%)
11. West gate (2,4%)

Bez odgovora = 24,6%

N = 400; reprezentativni uzorak za opću populaciju RH
Copyright © 2010: Axios ltd, PricewaterhouseCoopers, Gfk

Ukratko o Best Buy Award istraživanju

Cjelokupno istraživanje «Best Buy Award» napravljeno je u skladu s odredbama ‘Međunarodnog kodeksa za provedbu tržišnih i društvenih istraživanja’ koji su donijele Međunarodna trgovačka komora (ICC) i Svjetska udruga istraživačkih stručnjaka (ESOMAR).

Osnovni je cilj istraživanja bio taj da se dobije uvid u percepciju stanovnika Hrvatske o robnim markama proizvoda i usluga te proizvođača i trgovaca za koje se smatra da daju najbolji omjer kvalitete i cijene (tzv. best buy) od strane korisnika, ali i prema percepciji onih koji nužno nisu korisnici, ali imaju relevantno mišljenje na osnovi iskustva drugih ljudi.

Cilj projekta i certifikata “Best Buy Award” je olakšati kupcima potragu za onim najboljim i cijenom najpovoljnijim na hrvatskom tržištu roba i usluga.

Prethodni članakKruna vašeg online poslovanja
Sljedeći članakFranck povećao dobit na 8,7 mil. kuna