Trgovina koja vam pomaže složiti najbolju kupaonicu

Brigada napravila novi prodajni prostor za tvrtku Nord produkt u Samoboru

Iskustveni marketing više je od buzzworda, a u njemu jednu od važnijih uloga ima prodajni prostor, gdje brend ima priliku kreirati potpuno multisenzorno iskustvo, ujedno posljednje mjesto na kojemu kupci i korisnici dolaze u fizički kontakt s brendom i gdje donose konačnu odluku o kupnji.

Važnost dobro dizajniranog prodajnog prostora koje pruža iskustvo brenda, prepoznali su u uspješnoj samoborskoj tvrtki Nord koja proizvodi sanitarije i prodaje kupaonski i kuhinjski namještaj, kade i slavine.

Za svoj su se prodajni koncept obratili Brigadi. Želja im je bila imati prepoznatljiv prodajni prostor, potpuno drugačiji od sličnih na tržištu, u kojem se kupci osjećaju ugodno i slobodno pitati i savjetovati se s osobljem, jer većina “običnih” ljudi zapravo ne zna kako sami na najbolji način složiti vlastitu kupaonicu.

Upravo je zato središnja zona njihove nove trgovine savjetnički centar u kojem kupac uz pomoć prodajnog osoblja može kreirati 3D prikaz vlastite kupaonice i ući u njega uz pomoć VR tehnologije.

Uokolo njega organizirani su svi ostali odjeljci, raspoređeni na način da prirodno vode kupca kroz cijeli proces opremanja kupaonice. Kupac ovisno o znanju može i ne mora ulaziti u interakciju s prodajnim osobljem.

Brigadin je tim do ove prodajne strategije i idejnog rješenja dizajna prostora došao nakon analize brenda i postojećeg prostora. Kupce su podijelili u tri kategorije – privatne, poslovne te kupce koji dolaze po nalogu arhitekata.

Promatranjem njihovih različitih potreba, Brigadin je tim projektirao logiku cjelokupnog prostora. Tako osim “običnih” kupaca, druga grupa takozvanih B2B kupaca u trgovinu dolaze znajući unaprijed što žele pa je za njih složena posebna zona brze kupovine.

Trgovina se nalazi u samoborskom trgovačkom centru, u prostoru nekadašnjeg restorana pa je zatečeno stanje bilo posve neprikladno i trebalo ga je u potpunosti renovirati. Najveći izazov bila je pozicija trgovine u kultnome dijelu zgrade kojeg s jedne strane potpuno opasava zaobljena staklena stijena.

Naime, za prezentaciju ovakvog tipa proizvoda potrebno je puno zidova s umjetnom rasvjetom, pa se Brigadin tim trebao pomiriti s činjenicom da dio danjeg svjetla ipak ulazi u prostor, a da se dio pregradi potrebnim zidovima. Drugi je izazov bila velika količina Nordovih proizvoda koje je trebalo izložiti na pregledan način jednostavan za orijentaciju.

Proizvodi su izloženi na posebno dizajniranim linearnim metalnim konstrukcijama duž keramički obloženih zidova, koji na sebi nose drvene police. Cilj je bio da stalci ne budu dominantan element u prostoru, već da je fokus na samim proizvodima.

Korišteni su suzdržani i desaturirani tonovi uz kombinaciju drveta i keramike koji kreiraju različite ambijente. Oni ujedno kupcima služe kao orijentir za projektiranje i odabir vlastitih kupaonica, jer su slavine, umivaonici, kade i tuš kabine posloženi u gotove ambijente koje kupac može i u potpunosti preuzeti za sebe.

“Kvalitetno osmišljen prodajni koncept kroz detaljnu analizu i promišljanje prostora i brenda, uz dizajn unikatnog namještaja, vodi do prostora koji je maksimalno prilagođen potrebama kupaca”, kaže Ena Tadej, arhitektica iz Brigade i dodaje: “Cilj je osigurati sve potrebne informacije o proizvodu, jasno korisnika voditi kroz prostor te mu pružiti jedinstven doživljaj kupovine.”

PROMO

Projektni tim:
Damjan Geber
, Kreativni direktor
Ivana Validižić, Voditeljica projekta
Ena Tadej, Voditeljica arhitekture
Dominik Cergna, Voditelj dizajna
Petra Ladan, Arhitektica

Bojan Haron, Fotograf

Prethodni članakZavršila ovogodišnja Zubomobilova turneja
Sljedeći članakPrihodi Alibabe skočili više od 60, a dobit više od 130 posto