Tvrtka Valipile otvorila prvu trgovinu u Sisku

Andrej-Alilovic-Valipile-1-655x330Tvrtka Valipile otvorila je u ponedjeljak svoju prvu trgovinu u Sisku. Ulazak u maloprodajni biznis preko kojeg će se prodavati meso peradi i prerađevina pod brendovima Valipile i Puris razvija se više od godinu dana, a nakon Siska Valipile planira otvoriti dućane u Karlovcu i Zagrebu, priopćeno je iz Valipilea.

“Ovo je početak osnivanja našeg lanca dućana. Maloprodaja nam je važna jer se želimo približiti krajnjim korisnicima kako bismo izravno osjetili zahtjeve i reakcije tržišta. Ciljevi su još brže reagirati na zahtjeve kupaca i održati stope rasta koje imamo posljednjih godina. Sisak smo odabrali iz neslavnih razloga. Naime, taj nekada moćni industrijski grad danas je na koljenima, te kroz dosadašnje podatke s terena osjećamo kako to tržište ima specifičan puls. Ako tamo ostvarimo ozbiljne rezultate, imat ćemo složen model za područja s teškom gospodarskom situacijom, dok u Karlovcu imamo potpuno drugačiju situaciju. Tržnica u Karlovcu jedna je od najfrekventnijih i najbolje organiziranih u zemlji, pa ćemo na njenom primjeru graditi sasvim drugačiji koncept od Siska. Zagreb otvaramo kroz nekoliko mjeseci, a on bi trebao biti reprezentativan i predstavljati koncept koji mi želimo ostvariti na tržištu”, najavio je Andrej Alilović, izvršni direktor tvrtke Valipile.

Tvrtka Valipile dosad je stvorila zaokruženi proces peradarske proizvodnje. Na farmama razvijaju najbolju dostupnu genetiku, vodeći su proizvođač jednodnevnih pilića, izgradili su kvalitetnu i modernu tvornicu stočne hrane za vlastite potrebe i prodaju, a po proizvodnji peradarskog mesa Valipile je treći igrač na tržištu s udjelom od 15 posto.

“Donedavno nismo proizvodili svoje prerađevine, sad ih imamo i prodaju se izvrsno. Nismo nikad ranije radili ni maloprodaju, ali analize govore kako bi to trebalo u potpunosti zaokružiti sustav koji gradimo. Ukupan plan za ovu godinu jest 170 milijuna prihoda, što bi bio rast od 17 posto i držimo ga se. Kad je zapošljavanje u pitanju, trenutno imamo 19 posto zaposlenih više nego u prošloj godini, a do kraja godine vjerojatno ćemo dosegnuti rast od 27 posto. Plan za trgovine je do kraja tekuće godine je formirati ova tri koncepta koja sam spomenuo, te kroz sljedeću godinu pažljivo primjenjivati odgovarajuće koncepte u deset gradova diljem zemlje, nakon čega ćemo procijeniti koje su krajnje granice ekspanzije”, rekao je Andrej Alilović.

Inače, broj zaposlenika u tvrtki Valipile iznosi 270. Lanjski prihod iznosio je 146 milijuna kuna, dok se ove godine planira ostvariti 170 milijuna kuna. Stopa rasta prihoda iznosi 17 posto. Firma godišnje proizvede 8 milijuna komada jednodnevne peradi, 21 milijun kilograma stočne hrane, 4,5 milijuna utovljenih brojlera te 5 milijuna kilograma mesa i mesnih prerađevina. (tportal.hr)

Prethodni članakNa odluku o kupnji najviše utječu preporuke prijatelja i obitelji
Sljedeći članakOPG Gorana Janče iz Punitovaca najbolje je u RH u 2015.