Tvrtke Žitoproizvod i Mlinotest zajednički nastupile na sajmu GAST 2024.

Tvrtke su predstavile svoje vrhunske proizvode svježe tjestenine poznate pod brandovima KARLA Žitoproizvod, odnosno DIVITA Mlinotest

Završen je 28. Međunarodni sajam GAST 2024., najveći i najznačajniji HoReCa i gastro događaj u Hrvatskoj i regiji koji je ove godine u Areni Zagreb okupio više od 1000 izlagača iz osam zemalja. Po prvi puta na GAST-u je nastupila i karlovačka tvrtka Žitoproizvod zajedno s matičnom tvrtkom Mlinotest iz Slovenije. Tvrtke su predstavile svoje vrhunske proizvode svježe tjestenine poznate pod brandovima KARLA Žitoproizvod, odnosno DIVITA Mlinotest, objavili su.

Kada je riječ o KARLA proizvodima svježe tjestenine koje su u Žitoproizvodu lansirali prije nepunih godinu dana, napominju kako se cijela linija radi od 100% krupice od durum pšenice, bez umjetnih bojila i pojačivača okusa te bez dodane soli i masnoća. Osim klasičnih i već svima omiljenih njoka, fuža, pljukanaca i šurlica, KARLA pljukanci dolaze u četiri nova okusa: špinat, rajčica, s crnilom sipe te blago pikantni Okusi Orijenta s dodatkom čilija i kurkume. Apsolutni favorit među novim proizvodima su Fuži sa Zigante tartufima koji su, uz Pljukance Okusi Orijenta, nedavno osvojili i pretežnu međunarodnu nagradu Superior Taste Award.

Tvrtka Mlinotest na GAST-u 2024. predstavila je svježu punjenu tjesteninu i njoke brendova Mlinotest i Mlinotest Divita, koje kao najpriznatiji i najveći proizvođač svježe tjestenine u regiji već dugi niz godina nudi HoReCa kupcima u brojnim europskim zemljama.

Bogati asortiman uključuje različite vrste njoka, od krumpirovih do heljdinih, kao i razne oblike punjenih svježih tjestenina (cappelletti, tortellini) s različitim nadjevima. Osim toga, posjetiteljima sajma predstavljen je i jedan od bestsellera u segmentu finih pekarskih proizvoda Poli stručica – prhko lisnato tijesto sa popularnom Poli hrenovkom.

Jela sa svježom tjesteninom oba brenda pripremljena su prema receptima i u izvedbi talentiranog nagrađivanog chefa Matka Bukovca. Tako su posjetitelji sajma imali priliku kušati razna jela poput KARLA pljukanaca Okusi Orijenta u umaku od žutog currya i piletine, DIVITA pirovu tjesteninu punjenu pršutom u pestu od polusušenih rajčica, rikole i Grana padano sira i sl., no apsolutno hit jelo po koje su se posjetitelji vraćali nekoliko puta bili su KARLA Fuži sa Zigante tartufima u umaku od kozica i pršuta.

Osim što su ponudili široku gastronomsku ponudu, predstavnici obje tvrtke ostvarili su brojne poslovne kontakte i dogovorili potencijalne suradnje za predstojeću turističku sezonu s predstavnicama HoReCa segmenta iz Hrvatske i regije, što i jest cilj ovakvih manifestacija.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakNestle otvorio tvornicu za proizvodnju plant based obroka u Surčinu
Sljedeći članakPopisu impresivnih imena Dana komunikacija pridružio se neuroznanstvenik Moran Cerf