U Lidlovom projektu “Okusi svoj zavičaj” novih 10 dobavljača

Voće i povrće novih dobavljača i službeno na Lidlovim policama

Lidl je u svoju ponudu i službeno ulistao proizvode 10 od 16 odabranih dobavljača voća i povrća u sklopu projekta “Okusi svoj zavičaj”. Tijekom idućeg razdoblja, ulistat će se i proizvodi preostalih 6 domaćih dobavljača koji su odabrani putem natječaja koji je Lidl raspisao u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom krajem 2016.

Projektom “Okusi svoj zavičaj” Lidl želi dodatno podržati domaća poljoprivredna gospodarstva te svojim kupcima omogućiti još veći odabir svježeg domaćeg voća i povrća.

Proizvode 16 odabranih domaćih proizvođača Lidl je uvrstio u svoj stalnu ponudu kroz brend “Okusi svoj zavičaj”, a proizvodi prvih 10 proizvođača već su se ulistali u Lidlov asortiman.

Na Lidlovim se policama tako mogu pronaći kupus, kelj, cvjetača, krumpir, brokula, paprike, tikvice, kukuruz, celer, trešnje, maline, kupine, borovnice i razno drugo voće i povrće iz svih krajeva Hrvatske.

Od proizvođača voća, tu je PZ Malina Oršić iz Orešja pored Svete Nedjelje koje se bavi uzgojem i proizvodnjom malina, kupina, trešanja, jagoda, ribizla i borovnica.

Počeli su s uzgojem malina 2006. godine i od tada šire proizvodnju na uzgoj ostalog bobičastog voća i trešanja.

Frutas iz Ravnih kotara osnovan je 2010. godine, a glavna djelatnost mu je uzgoj i prodaja trešanja. Jedan od ulistanih domaćih dobavljača voća je i PG Sršen koji se bave proizvodnjom mandarina u dolini Neretve proteklih 20 godina.

Kada je o povrću riječ, tu su OPG Čajkulić Ana Marija iz Sedlarice pored Pitomače u kojem je čitava obitelj uključena u proizvodnju kukuruza, pšenice i povrća još od 2003. godine. Tu je i obrt Povrće Pula koji od 1997. godine proizvodi kupus, kelj, mladi krumpir, brokulu, karfiol i razne salate.

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Darko Radović bavi se proizvodnjom povrća od 2006. godine, a proizvodi mrkvu, celer, peršin, cvjetaču, brokulu, zelje i kelj. Orius iz Zagreba posluje od 2002. godine, a specifični su po hidroponskom uzgoju cherry rajčica.

Agro Šišan je osnovan 2015. godine, bavi se proizvodnjom i prodajom svježeg voća i povrća. Okuplja nekoliko OPG-a s područja južne Istre, a od proizvoda su im najistaknutiji krumpir, paprika, lubenica, kupus, kelj i cvjetača.

PZ Marina prepoznatljiva je po proizvodnji domaćeg ekstra djevičanskog ulja te djevičanskog maslinovog ulja koji su proizvedeni

U suradnji sa svojim zadrugama i kooperantima kojih je preko tisuću. Osim ulja, PZ Marina poznata je po suhim smokvama, rogaču, rajčicama. Među ulistanim dobavljačima našao se i Stoičev koji posjeduje sedamdesetogodišnju tradiciju u uzgoju povrća te danas obrađuje oko 20 hektara zemlje na kojoj uzgaja salatu, blitvu, kupus, radić, kelj, endiviju, rotkvicu.

Podsjetimo, trgovački lanac Lidl, u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom, pokrenuo je projekt “Okusi svoj zavičaj” koji je nadogradnja Lidlovog brenda Okusi zavičaja, javnosti predstavljenog 2013. godine, a pod kojim je bilo obuhvaćeno ukupno oko 90 autohtonih proizvoda i receptura domaćih dobavljača.

“Okusi svoj zavičaj” za cilj je imao okupiti lokalne, domaće proizvođače voća i povrća diljem Hrvatske i omogućiti im prodaju unutar Lidlovih trgovina.

Natječaj je trajao više od mjesec dana, a prijaviti su se mogla obiteljska poljoprivredna gospodarstva, ostali organizacijski oblici poljoprivrednika te proizvođačke organizacije.

Lidlov stručni tim analizirao je nekoliko stotina prijava pristiglih za ovaj projekt, a sukladno pravilima natječaja, odabrano je 16 dobavljača iz svih krajeva Lijepe Naše čiji će se proizvodi moći pronaći na policama Lidlovih trgovina.

Prethodni članakAC Food otvara nova tržišta za Agrokomercove proizvode
Sljedeći članakKod Ikee niče najveći outlet centar u Hrvatskoj