U Puli otvorena akcija Kupujmo hrvatsko

Više od 90 izlagača sudjeluje na pulskoj Karolini u akciji Hrvatske gospodarske komore (HGK) “Kupujmo hrvatsko” koja ove godine obilježava dvadesetu obljetnicu.

U sklopu te akcije građani mogu razgledati najbolje od domaćih proizvoda i kupiti ih po pristupačnim cijenama. U ponudi su i proizvodi-nositelji znakova Hrvatska kvaliteta i Izvorno hrvatsko koje dodjeljuje HGK.

Potpredsjednik HGK za turizam, trgovinu i financije Josip Zaher kazao je kako komora akcijom Kupujmo hrvatsko nastoji promovirati tvrtke, obrte, zadruge, udruge, OPG-ove i pojedince koji pridonose razvoju gospodarstva.

Istaknuo je kako treba očuvati opstojnost hrvatske proizvodnje.

“Vjerujem da smo ovom akcijom uspjeli u tome”, rekao je, dodavši kako su u domaćinstvima ipak sve više zastupljeni hrvatski proizvodi.

Prema istraživanju HGK, na hrvatskom tržištu 84 posto potrošača odlučuje se na kupnju proizvoda hrvatske kvalitete, a proizvod koji nosi jedan od znakova kvalitete ima veće šanse da završi u potrošačkoj košarici.

Izrazivši zadovoljstvo što je HGK nakon šest godina akciju Kupujmo hrvatsko vratila u Pulu, istarski župan Valter Flego naglasio je važnost prepoznavanja, označavanja i izdvajanja kvalitetnih hrvatskih proizvoda.

“Ovaj je projekt dobio razmjere sveobuhvatne nacionalne akcije s velikim gospodarskim i društvenim značajem. Drago mi je da je među predstavljenim proizvodima njih puno iz Istarske županije”, istaknuo je Flego. (Hina)

Prethodni članakDobavljači i proizvođači podržali novo zaduženje Agrokora
Sljedeći članakHyundai Hrvatska: Gradnja novog prodajno-servisnog centra