U Rovinj na Weekend Food Festival stiže i najpoznatiji pizzaiolo na svijetu – Franco Pepe

Riječ je o majstoru pizze kojeg upravo gledamo u nedavno objavljenom Netflixovom serijalu Chef’s Table: Pizza, a svi posjetitelji Weekend Food Festivala moći će se pobliže upoznati s njegovim tajnama zanata

Festival koji je prošle godine smjestio Hrvatsku na mapu najvažnijih gastronomskih događanja u Europi, održat će se i ove godine, s još bogatijim programom, od 14. do 16. travnja u Rovinju. Tijekom tri dana najukusnijeg festivala u travnju posjetitelji će uživati u brojnim predavanjima i panel-diskusijama povezanima s hranom, pićem, gastronomijom, ugostiteljstvom te prehrambenom industrijom. Kao i prošle godine u Rovinj stižu i neki od najboljih svjetskih chefova što Weekend Food Festival smješta uz bok najboljih svjetskih gourmet festivala.

U Rovinj će tako ponovno doći Dabiz Munoz, dvije godine zaredom najbolji chef svijeta, koji će posjetiteljima uživo pokazati kako nastaju njegove maštovite i avangardne kreacije, koje su njegov restoran DIVERXO dovele do tri Michelinove zvjezdice. Stiže i poznati chefovski trojac: Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas iz španjolskog restorana Disfrutar te Simon Rogan, chef restorana L’Enclume i pokretač farm-to-table pokreta. Iz kopenhagenskog JORDNÆRA stiže nam Eric Vildgaard sa svojom nevjerojatnom životnom pričom, a iz Gucci Osteria da Massimo Bottura, chefovi Karime Lopez i Takahiko ‘Taka’ Kondo. Uz chefove, Rovinj će posjetiti i neka od najvećih imena svjetske koktel scene.

Popisu chefova koji dolaze dodajemo još jedno veliko ime, koje će zasigurno popuniti svako slobodno mjesto u dvorani, jer će pred svima najbolju pizzu svijeta raditi jedan od najpoznatijih pizzaiola na svijetu – Franco Pepe. Riječ je o majstoru pizze kojeg upravo gledamo u nedavno objavljenom Netflixovom serijalu Chef’s Table: Pizza, a svi posjetitelji Weekend Food Festivala moći će se pobliže upoznati s njegovim tajnama zanata.

Na velikom showcooking stageu tijekom cijelog festivala svoja će znanja prenositi domaći i svjetski chefovi, a uz to, približit će nam pomalo nepoznate kuhinje, poput izraelske koju će predstavljali mladi chef Yehi Zino.

Kroz brojne masterclassove posjetitelji će moći sudjelovati u kušanju maslinovih ulja i vina, izradi kruha i u ostalim radionicama.

Weekend Food Festival ove godine želi “za istim stolom” okupiti sve kojima su hrana i piće sastavni dio posla, pa će se govoriti o važnom segmentu prehrambene industrije: o hrani koja se svakodnevno nalazi na našem stolu, kao i o navikama nas potrošača koji svakodnevno kupujemo hranu. Što možemo drugačije napraviti, kako mali proizvođači mogu naći svoj put do potrošača te u kojem smjeru ide industrija hrane, otkrit će brojni stručnjaci u ovom području.

Na festivalu će se predstaviti i domaći ugostitelji s raznovrsnom ponudom, dok će neki od najboljih rovinjskih ugostitelja zajedno pripremiti istarsku marendu. Cijelu priču zaokružit će brojni izlagači vina iz različitih krajeva Hrvatske, koji će se predstaviti zajedno s proizvođačima vrhunskih domaćih destilata, craft piva i alkoholnih pića. U expo dijelu festivala, koji će biti otvoren od petka ujutro do nedjelje popodne, predstavit će se i izlagači iz svijeta kave, maslinovog ulja, sireva i tartufa. Nakon predavanja i panela, diskutiranja i degustiranja, večeri će se nastaviti uz najbolji spoj glazbe i hrane.

POSEBNI UVJETI ZA ULAZNICE
Vaša ulaznica omogućuje Vam ulazak na predavanja, prezentacije, panele, showcooking prezentacije, masterclassove i koncerte za cjelokupnog trajanje festivala, a kako se ove godine očekuje još veći broj posjetitelja, osigurajte ih na vrijeme na www.weeekendfoodfestival.com. Za čitatelje magazina i portala Ja TRGOVAC osiguran je poseban popust koji možete iskoristiti unosom koda koji glasi JATRGOVAC.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakU Rovinj stiže najbolji kreativac dalekog Japana
Sljedeći članakNova izdanja plant-based mesa