U Zagrebu održan godišnji trgovinski seminar tvrtke Nestlé

Predsjednik Josipović pozvao njemačke poduzetnike da razmotre ulaganje u Hrvatsku te osiguraju ravnopravne pozicije hrvatskim proizvodima na policama svojih trgovina na jedinstvenom tržištu Europske unije

Ovog je tjedna u Hrvatskoj održan veliki godišnji Nestlé trgovinski seminar (Nestlé Handelsseminar), koji je ugostio vodeće njemačke poduzetnike. Nestlé Njemačka organizira ovaj događaj posljednjih 30 godina, okupljajući na jednom mjestu čelnike najvećih trgovačkih lanaca Europe, kao što su Edeka, Rewe, Fressnapf, Markant, Coop, dm – drogerie markt, Tegut, Lekkerland, SV Deutschland, Compass Group i Chef Culinar, a tema ovogodišnjeg seminara je bila “Šanse i rizici ulaska u Europsku uniju za Hrvatsku i Europu”, izvijestili su iz Nestlé Adriatica.

Seminar je u Zagrebu otvorio predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović, koji je u pozdravnom govoru pozvao uzvanike da razmotre ulaganje u Hrvatsku te osiguraju ravnopravne pozicije hrvatskim proizvodima na policama svojih trgovina na jedinstvenom tržištu Europske unije.

Visoke uzvanike, među kojima je bio i njegova ekselencija Hans Peter Annen, veleposlanik Savezne Republike Njemačke u Hrvatskoj, pozdravili su i Gerhard Bersenbrügge, predsjednik uprave tvrtke Nestlé Njemačka, te Ansgar Bornemann, regionalni direktor tvrtke Nestlé Adriatic.

U četiri dana trajanja seminara sudionici su imali priliku poslušati rasprave na teme vezane za sektor robe široke potrošnje, ali se i upoznati s prirodnim i kulturnim ljepotama Hrvatske.

Prethodni članakTvrtka Comping dobila priznanje Microsofta
Sljedeći članakTri zlata i srebro za vina Vina Laguna na natjecanju Les Citadelles du Vin u Francuskoj