U Zagrebu otvoren novi hipermarket Plodina

plodine-resnik-ftdRiječ je o ukupno šestom hipermarketu ovog trgovačkog lanca u koji je uloženo 15 milijuna eura

Otvorenjem novog hipermarketa u zagrebačkom naselju Resnik trgovački lanac Plodine proširio je svoju trgovačku mrežu na ukupno 55 prodajnih objekata.

Zagrebački hipermarket prostire se na 4.500 metara četvornih, a ukupna površina objekta u kojem se nude i ugostiteljski sadržaji, igraonica za djecu i trgovina tehničke robe površine je 7.500 četvornih metara. U ovaj su projekt Plodine investirale 15 milijuna eura, a u njemu je posao dobilo ukupno 100 zaposlenika, navodi se na web stranicama tvrtke.

Prilikom otvorenja hipermarketa član Uprave Plodina Đozi Heberling uručila je donaciju dječjem domu u Nazorovoj u iznosu od 20.000 kuna.

Tvrtka Plodine, sa sjedištem u Rijeci, osnovana je 1993. godine kada je otvorena prva trgovina. Danas Plodine imaju 55 objekata, od čega 49 supermarketa i 6 hipermarketa. U 2009. godini Plodine su ostvarile prihod od 2,5 milijarde kuna što je rast od 15% u odnosu na godinu ranije. Tvrtka trenutno zapošljava 2.525 djelatnika.

Širenje i rast u planu su i za ovu i za nadolazeće godine. U 2010. godini u širenje će biti uloženo ukupno 30 milijuna eura, a očekuju se i 10 posto veći prihodi u odnosu na 2009. Planovi idu i dalje od toga, već iduće godine otvorit će se nekoliko novih objekata i modernizirati veliki broj postojećih, ističu iz Plodina.

Prethodni članakOsvoji velike nagrade u Plodinama
Sljedeći članakOlgica Spevec: Najava poskupljenja kruha je nezakonita