U Zagrebu predstavljen novi Huawei Mate 10 PRO inteligentni telefon

Vrhunski uređaj koji spaja savršen dizajn s tehnologijom umjetne inteligencije i fantastičnim specifikacijama kamere napokon dostupan u Hrvatskoj

Najnoviji i dugo očekivani inteligentni telefon Huawei Mate 10 PRO jučer je službeno predstavljen i u Hrvatskoj. Na večernjem događanju u klubu Johann Franck, oko 300 okupljenih imalo je priliku saznati sve o prvom inteligentnom uređaju na tržištu koji je dostupan u slobodnoj prodaji i kod ovlaštenih operatera.

Za vrhunski glazbeni doživljaj pobrinuo se popularni pjevač Jacques Houdek, a kao posebna gošća pojavila se poznata pjevačica Nina Badrić koja je okupljene počastila svojim glasom.

Uz brojne uzvanike, na predstavljanju novog Huawei uređaja pojavila su se i poznata lica – Doris Pinčić Rogoznica, Damir Kedžo, Ana Radišić, Lucija Lugomer, Dean Pelić, Domagoj Sever, Lucija Kontić i mnogi drugi.

Okupljeni su tako iz prve ruke saznali sve o uređaju koji integrira naprednu tehnologiju umjetne inteligencije kako bi korisnicima omogućio još kvalitetnije i bolje iskustvo korištenja.

“Huawei Mate 10 PRO postao je naš najbrže prodavani uređaj u Europi te je time oborio sve prijašnje rekorde pred narudžbi u Zapadnoj Europi. Ovim velikim postignućem premašili smo sva naša očekivanja i interne ciljeve za čak 100 posto. U prva tri kvartala ove godine isporuke pametnih uređaja premašile su 100 milijuna primjeraka, što je za 19 posto više nego u istom razdoblju prošle godine. Kao vodeća tvrtka u proizvodnji pametnih uređaja na globalnoj razini, možemo se pohvaliti vrhunskim dizajnom i najbržim Kirin Al procesorom novog Mate 10 uređaja”, izjavio je Huawei regionalni direktor za Adriatic regiju Jackie Zhao.

Huawei Mate 10 PRO prvi je inteligentni telefon s ugrađenom umjetnom inteligencijom dostupan u središnjoj i istočnoj Europi. Kako bi uređaj bio dovoljno snažan za nove tehnologije, dolazi s Huawei Kirin 970 čipsetom, mobilnom platformom za umjetnu inteligenciju s NPU koji se sastoji od osmojezgrenog CPU i 12-jezgrenog GPU. Komponente vrhunske kvalitete omogućit će da mobitel zadatke izvršava do 25 puta brže i 50 puta efikasnije nego četverojezgreni Cortex A73 klaster CPU.

Preporučena maloprodajna cijena Huawei Mate 10 PRO inteligentnog telefona je 5.999,00 kuna, dok je uređaj Mate 10 Lite dostupan po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 2.799,00 kuna.

Huawei je sa svojim proizvodima i uslugama prisutan u više od 170 zemalja, njima se koristi trećina svjetske populacije, a prema broju isporuka u 2015. godini tvrtka je i treći najveći proizvođač mobilnih telefona na svijetu.

Huawei ima 16 istraživačkih razvojnih centara (R&D) smještenih u SAD-u, Njemačkoj, Švedskoj, Rusiji, Indiji i Kini. Huawei Consumer Business Group jedna je od tri poslovne sastavnice Huaweija čiji su fokus pametni telefoni, računala i tableti, nosivi pametni uređaji, usluge ”u oblaku” (cloud) i sl.

Globalna mreža Huaweija izgrađena je na 20 godina ekspertize u telekom sektoru, a posvećena je pružanju najnovijih tehnoloških iskoraka potrošačima diljem svijeta.

Za više informacija posjetite Huawei stranicu za korisnike, Facebook stranicu Huawei Mobile Hrvatska, FB Huawei Showcase aplikaciju, Huawei Mobile Hrvatska Instagram, Huawei Mobile Hrvatska You Tube kanal te Huawei Mobile Hrvatska Twitter.

Prethodni članakNestlé na Kubi gradi tvornicu kave i keksa
Sljedeći članakCoca-Cola preuzima banjalučki MB Impex