Udružuju se nizozemski Plus i Coop

Dvije grupacije ujedinit će se u novo trgovačko udruženje - Plus U.A. - koje će činiti otprilike 550 prodajnih mjesta širom Nizozemske, njegov će godišnji promet iznositi otprilike 5 milijardi eura, a tržišni udio premašivat će 10 posto.

Nizozemska trgovačka udruženja Plus i Coop najavila su kako će udružiti snage te će spajanjem dva lanca nastati treća najveća maloprodajna tvrtka u Nizozemskoj. Dvije grupacije ujedinit će se u novo trgovačko udruženje – Plus U.A. – koje će činiti otprilike 550 prodajnih mjesta širom Nizozemske, njegov će godišnji promet iznositi otprilike 5 milijardi eura, a tržišni udio premašivat će 10 posto.

Novo će udruženje voditi sadašnji generalni direktor Plusa, Duncan Hoy, dok će čelnik Coopa, Fred Bosch, preuzeti funkciju direktora financija. Ukupan broj zaposlenih doseći će 40.000, a oni će tjedno posluživati više od 4,5 milijuna kupaca.

U zajedničkoj izjavi dvije su grupe naglasile kako spajanje Plusa i Coopa stvara “snažnog, kompetitivnog i igrača otpornog na buduće izazove na nizozemskom tržištu robe široke potrošnje”, a ujedno donosi otprilike 50 milijuna eura godišnjih ušteda u operativnim troškovima.

“Plus i Coop uvijek su blizu kupaca, a također smo i mjesto na kojem se poduzetnici osjećaju kao kod kuće. Zajedničkim radom sigurni smo da ćemo im omogućiti da i dalje budu na usluzi kupcima u njihovim lokalnim prodavaonicama, s još snažnijim fokusom na convenience, inspiraciju i kvalitetu”, naglasio je Hoy.

Sjedište nove će kompanije biti u zajedničkom uredu u Utrechtu. Cijela bi transakcija trebala biti dovršena početkom 2022., a trebaju dobiti potvrdu nizozemskih antimonopolskih vlasti kao i nadzornih tijela obiju udruženja

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakPočela druga faza Žujine kampanje “Čuvaj, pazi, ne bacaj!”
Sljedeći članakPoznati paneli 14. Weekend Media Festivala