Uprava Podravke: Ne planiramo podjelu kompanije

Iz Uprave Podravke reagirali su na članak naslova “HSS bi Podravku razbio na pet kompanija pa prodao 25% udjela u svakoj od njih”, objavljen u današnjem izdanju Večernjeg lista, te opovrgavaju činjenice koje se u njemu spominju.

podravkaNaime, Uprava Podravke niti na jednoj svojoj sjednici nije razmatrala mogućnosti osnivanja novih društava, listanja ili pak prodaje bilo kojih dijelova Podravke d.d. ili povezanih društava, stoji u priopćenju objavljenom na Zagrebačkoj burzi. “Drugim riječima, strategija koja se u članku spominje nije prezentirana, razrađena, a kamoli usvojena od strane Uprave Podravke. Kako nije riječ o službenome dokumentu ovime opovrgavamo dijeljenje Grupe Podravka i službeno listanje pet novih kompanija koje se u članku spominju”, stoji u demantiju.

Također se odbacuju bilo kakve špekulacije o rastu nominalne vrijednosti dionice s 300 na 1.220 kuna kao posljedice realizacije takvog plana. Nadalje, opovrgavaju i navedene moguće akvizicije i strateške saveze ( Začin C, Maestro, Dafinka, Tuzot, Ovako, Carnex, CP, Bambi, Droga Kolinska, Iločki podrumi i Žito d.o.o. Osijek). Iz Podravke opovrgavaju i postojanje odluke o udruživanju s Krašom i Franckom u konzorcij CRO Food.

U priopćenju se dodaje da je Podravka d.d. podijeljena na tri strateška poslovna područja (SPP): SPP Prehrana i piće, SPP Farmaceutika i SPP Usluge, a za svako strateško poslovno područje usvojena je i provodi se strategija poslovanja.

Prethodni članakTreća neuspjela dražba za Daruvarsku pivovaru
Sljedeći članakAB InBev najavio ukidanje 800 radnih mjesta u Europi