Varteksu prvom u Hrvatskoj certifikat PAM standard – Izvrsnost u nabavi

PAM standard – Izvrsnost u nabavi certifikat dodatno naglašava odlučnost velikog hrvatskog brenda da kvalitetom održi konkurentnost na tržištu

(Foto: Neja Markicevic / CROPIX)

Varteks d.d. prvi je hrvatski brend kojem je dodijeljen certifikat PAM standard – Izvrsnost u nabavi. Certifikat izdaje Cronata d.o.o., konzultantska tvrtka specijalizirana za unaprjeđenje procesa nabave i upravljanja zalihama.

“Varteks d.d. zadnjih par godina ulaže izuzetne napore u reorganizaciju i optimizaciju svih procesa pa smo se stoga odlučili unaprijediti i proces nabave i lanca opskrbe kao jednog od ključnih karika u ostvarenju profitabilnosti poslovanja i konkurentnosti na tržištu. Rezultat toga je certifikacija procesa nabave koja nam je pokazala da smo na pravom putu te nam dala smjernice kako da u obavljanju svojih radnih zadataka budemo još bolji i efikasniji”, izjavila je Valentina Pihir, direktorica nabave Varteksa.

Certifikat je Varteksu dodijeljen 15. veljače u Varaždinu, čime je poznati modni brend potvrdio namjeru da optimiziranjem svojih procesa nastavi unaprjeđivati učinkovitost i kvalitetu svojeg poslovanja kao i kompetenciju zaposlenika.

PAM standard – Excellence in Procurement je strateški alat u vlasništvu tvrtke Cronata d.o.o., koji obuhvaća sagledavanje kompletnog segmenta nabave kroz procese, resurse, operacije i mjerljivost. Namijenjen je samo najboljima, koji kroz kontinuiranu edukaciju žele ostvariti konkurentsku prednost na tržištu, zadržati i privući nove kvalitetne zaposlenike i svoju tvrtku brendirati i pozicionirati kao tržišnog lidera.

“Danas je nabava više nego ikad postala važna karika u poslovanju poduzeća. Njezin osnovni zadatak je osigurati kontinuitet poslovanja poduzeća, no s druge strane u nabavi se generiraju troškovi pa je razumljivo da menadžment i direktori sve veću pažnju poklanjaju upravo ovom segmentu poduzeća. Procjena nabave pomoću PAM (Procurement Assessment Methodology ) metodologije omogućuje poduzeću prepoznavanje uskih grla te unaprjeđenje cjelokupnog procesa u cilju ostvarenja ušteda i efikasnosti poslovanja. Tvrtke koje provedu postupak procjene i usklađenja sa standardom postaju ponosni vlasnik certifikata PAM standard – Excellence in Procurement čime ostvaruju konkurentsku prednost na tržištu”, izjavila je Nataša Cikač, direktorica Cronate.

Posjedovanje certifikata jasan je znak kupcima i dobavljačima da tvrtka koja ga drži prakticira vrhunsku kontrolu i sigurnost kompletnog lanca opskrbe, kao i da su svi procesi transparentni i mjerljivi.

Cronata d.o.o. uz konzalting provodi i usluge edukacije, a jedan od najvažnijih projekata je program Nabavne akademije u 3 modula, jedinstvene edukacije na tržištu za nabavljače.

Cronata d.o.o. je konzultantska tvrtka koja poduzećima pomaže ostvariti izvrsnost procesa nabave i lanca opskrbe kroz konzalting projekte i edukacije. Dugogodišnje iskustvo u korporativnom okruženju omogućava im razumijevanje izazova klijenata i kreiranje odgovarajućih rješenja.

Misija im je poduzećima u regiji u svim granama gospodarstva pružiti najbolju moguću podršku u razvoju nabavnih procesa i biti podrška u pokretanju promjena u poduzećima kojima je cilj povećati svoju efikasnost i konkurentnost.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakSpar Hrvatska otvorio supermarket u Ivanić-Gradu
Sljedeći članakLidl za više bioraznolikosti