Vegeta i dalje vodeći brend na hrvatskom tržištu

vegeta-250g-rt_textIstraživanje međunarodne agencije Ipsos ponovno je pokazalo da je Vegeta najjači domaći brend u Adria regiji te i dalje vodeći brend po snazi na hrvatskom tržištu, ispred svih jakih domaćih i internacionalnih brendova.

Vegeta je svojom neprikosnovenom kvalitetom proizvoda te snažnim i inovativnim promotivnim aktivnostima izgradila brend koji danas potiče slobodu kulinarstva kod svih ciljnih skupina širom Adria regije, što u konačnici i dokazuju rezultati ovog istraživanja.

Uz Vegetu, visoku 3. poziciju po snazi domaćih brendova u regiji zabilježile su i Podravka juhe. Na domaćem tržištu, uz Vegetu, u top 50 najjačih brendova još su se svrstali i Podravka proizvodi od rajčice, juhe u vrećici, ukiseljeno i konzervirano povrće, ajvar te voćni namazi.

Podravka je ovim rezultatima još jednom potvrdila status kompanije s najjačim domaćim brendovima u Adria regiji koja obuhvaća tržišta Hrvatske, Slovenije, BiH i Srbije.

Podravkini proizvodi jedinstven su spoj tradicije koja prepoznaje i poštuje lokalne i regionalne okuse, i suvremenosti, koja prati trendove i tehnološke dosege, a istraživanje agencije Ipsos upravo je potvrdilo da potrošači prepoznaju i cijene kvalitetu Podravkinih proizvoda.

Istraživanje agencije Ipsos provedeno je uz pomoć jedinstvenog “BRANDscore” indikatora koji omogućuje uspoređivanje brendova različitih kategorija proizvoda i pokazatelj je snage brenda na tržištu.

Prilikom izračuna, u obzir se uzimaju različiti aspekti odnosa potrošača prema brendu, kako bi došli do spoznaje prepoznaju li ga dobro njegovi potrošači i koriste li ga.

U ispitivanje je u svakoj zemlji uključeno minimalno 1000 ispitanika u dobi od 15 do 64 godina, različitog spola i obrazovanja.

Prethodni članakCigarete i rezani duhan – Aktualno: Pravna sigurnost ključna za cijeli poslovni sektor
Sljedeći članakKredit EBRD-a od 34 milijuna eura za modernizaciju Arena Centra