Vegeta – kraljica hrvatske kuhinje zavladala Europom

Među vrhunskim brendovima koji proslavljaju domaću proizvodnju jedan se posebno izdvaja. Stvorena s ljubavlju prema okusima našeg kraja, Vegeta je postala simbol vrhunske kuhinje diljem svijeta. Ovaj dragulj hrvatske gastronomije neizostavan je dio svake domaće kuhinje, a s vremenom je zasjao i na globalnoj razini. Prema Nielsen istraživanju, Vegeta je i ove godine ponosni broj 1 dodatak jelima u Europi, što potvrđuje izvanrednu popularnost i povjerenje potrošača diljem kontinenta, ali i šire.

Ove godine obilježava se 65 godina od kada je Vegeta počela mijenjati okuse jela diljem svijeta i to nabolje. Stvorena je 1959. godine, kada je profesorica Zlata Bartl u Podravkinom laboratoriju kreirala jedinstvenu mješavinu začina i sušenog povrća za bogatiji i puniji okus jela. Kasnije prozvana “teta Vegeta”, tada zasigurno nije slutila koliko će ljubavi, osmijeha i lijepih trenutaka pronijeti svijetom kroz svoj jedinstveni začin.

Vegeta je postala simbol vrhunske kvalitete, neizostavna sastavnica mnogih jela, a njena priča odvija se usporedno s pričom njenih vjernih potrošača. Tijekom godine više od osam milijardi žličica Vegete učini neko jelo ukusnijim i potpunijim. Vegeta je spoj tradicije i inovacije, pažljivo odabranih sastojaka i stručnog znanja koje se prenosi generacijama, širi se kroz više od 60 zemalja i može se pronaći na pet kontinenata.

Priča o Vegeti više je od priče o samom začinu. Riječ je o inovaciji, zajedničkom trudu, strasti i ljubavi prema stvaranju nečega što spaja ljude diljem svijeta kroz jedinstvene okuse i mirise. Priča je to o uzajamnoj predanosti i povjerenju koja traje 65 godina, ali se i nastavlja.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakHrvatski duhani povećali ugovorene površine
Sljedeći članakJelena Đugum – HGK