Vinarija Rossi na Decanteru jedina osvojila zlato za svježu Malvaziju

Malvazija istarska iz 2022. vinarije Rossi osvojila je impresivnih 95 bodova i jedino je svježe vino ove sorte sa zlatnom medaljom

S 95 bodova Malvazija Istarska vinarije Rossi jedina je svježa malvazija s osvojenom zlatnom medaljom na ovogodišnjem Decanteru, najvećem i najutjecajnijem svjetskom natjecanju vina koje se održava u Londonu, objavljeno je iz vinarije.

Nagrađena Malvazija Istarska zaokruženo je i harmonično vino zelenkasto-žute boje, kristalno bistra, s mirisom cvijeta bagrema i voćnim notama jabuke, šljive i marelice. Balansirana, umjerene mineralnosti, idealna uz ribu, plodove mora, bijelo meso i lagane sireve.

“U želji da ljubiteljima vina pružimo najbolje iskustvo naš tim naporno radi čitave godine u vinogradu i podrumu pa je zlatna medalja potvrda da smo u tome i uspjeli. Nagrade poput ove uvijek nas razvesele, ali i potiču da budemo još bolji i kvalitetniji”, kaže Marko Rossi, glavni enolog obiteljske vinarije s čije terase puca jedinstven pogled od Učke do mora.

U obitelji Rossi vještina rada s lozom traje već pet generacija, vino proizvode s velikom strašću od vlastitog grožđa uz moto Za život vrijedan življenja. U pitoresknom istarskom selu Bajkini pored Vižinade može ih se posjetiti tijekom cijele godine u jednoj od najstarijih vinarija u Istri i jedinoj u Hrvatskoj koja ima heliodrom.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakGoran Vinovrški novi direktor poslovnih investicija Grand Automotive grupe
Sljedeći članakSezona uzgoja soje u Argentini “ekstremno loša”