Vinarima isplaćeno 3,2 milijuna kuna iz EU-a

vino-u-vinogradu-midiAgencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju na osnovi odobrenih sredstava iz Vinske omotnice za završena ulaganja u sklopu mjere Investicija u vinarije i marketing vina u razdoblju od 1. siječnja do 18. ožujka 2016. godine, isplatila je potporu u ukupnom iznosu od 3.240.852,17 kuna.

Potpore su, kako se navodi u priopćenju Agencije, dobili Bastijana d.o.o. iz Splitsko-dalmatinske županije, OPG “Kolar” iz Osječko-baranjske županije, OPG Katarina Peršurić Bernobić iz Istarske županije, Agrolaguna d.d. iz Istarske županije , “Vinarija Krajančić” obrt za proizvodnju i promet vinima iz Dubrovačko-neretvanske, PZ Trs iz Vukovarsko-srijemske županije, OBRT Vinogradarstvo i podrumarstvo Zvonko Belović iz Međimurske županije, Kozlović obrt iz Istarske županije, individualni poljoprivrednik Anđelo Brčić iz Istarske županije, Kalnička poljoprivredna zadruga iz Koprivničko-križevačke županije, Vinogradarstvo i vinarstvo obitelji Tomac iz Zagrebačke županije.

Iz Agencije podsjećaju da je u okviru Vinske omotnice iz EU-a osigurano 57 milijuna eura za razvoj hrvatskog vinarstva i vinogradarstva tijekom petogodišnjeg razdoblja i da je cilj povećanje konkurentnosti naših vinara kroz tri mjere u okviru projekata restrukturiranja i konverzije vinograda, gradnje i opremanje vinarija te projekte marketinga i promocije vina. Za dodjelu nepovratnih sredstava mogu se prijaviti vinari i vinogradari koji su upisani u Vinogradarski registar.

Za sve tri mjere, najmanji iznos potpore je 3000 eura, a najveći 1.500.000 eura, ovisno o mjeri, a za završene projekte, kako navode iz Agencije, isplaćuju od 50 % do 80 % ukupno prihvatljivih troškova. (glas-slavonije.hr)

Prethodni članakU Hrvatskoj plaće u 2015. rasle 1,6, u EU 2,2 posto
Sljedeći članakProizvodi tuzlanske Pivare na policama u Kuvajtu i Saudijskoj Arabiji