Vindija prva u Srbiji dobila izvozni kontrolni broj za EU

vindija-cekin-ftdPeradarska industrija Cekin – Vindija d.o.o. iz Plandišta prva je u Srbiji uskladila proizvodnju s veterinarsko-sanitarnim propisima Europske unije i dobila izvozni kontrolni broj za izvoz mesa peradi i prerađevina na tržišta Europske unije, priopćeno je danas iz Vindije.

Komisija Europske unije iz Bruxellesa i komisije Ministarstva šumarstva i vodoprivrede – Uprave za veterinu Beograd pregledom procesa i dokumentacije od farmi do industrije mesa u Plandištu izdale su 21. lipnja pravomoćno rješenje o dodjeli izvoznog kontrolnog broja tvornici u Plandištu u skladu s važećim zakonima za izvoz proizvoda u Europsku uniju.

Poslovni sustav Vindija iz Varaždina vlasnik je Privrednog društva za proizvodnju i trgovinu Vindija d.o.o. Lajkovac od početka 2009. godine. U njegovom okviru djeluju peradarsko brojlerske farme tvornice stočne hrane u Valjevu, industrija mesa u Plandištu te novi skladišno-distributivni centri Lajkovac i Niš s novim specijaliziranim vozilima za distribuciju prehrambenih proizvoda.

U modernizaciju farmi i industrije mesa, moderna skladišta te specijalna distributivna vozila i rashladne vitrine na prodajnim mjestima dosad je uloženo više od 22,5 milijuna eura. Investicije se nastavljaju i trenutačno se na području Ruklada gradi jedna od najmodernijih farmi za tov peradi u svijetu – kapaciteta 320.000 pilića u turnusu, ističe se u priopćenju.

Prethodni članakTedeschi: U naredna četiri mjeseca neće biti otpuštanja u Drogi Kolinskoj
Sljedeći članakAkcije “Kupujmo hrvatsko” i “Vrijedne ruke” u Karlovcu