Vital House: Zdravlje i priroda kao stil života i rada

Kroz cijeli koncept dućana Vital House provlači se sinergija prirodnog, koje se ogleda u sintezi ljudi, njihovog opredjeljenja i posvećenosti zdravom načinu života pa sve do prezentacije zdravih proizvoda na policama koje su izrađene od prirodnih materijala.

Supružnici Zvonimira Žmegač Jelaković i Goran Jelaković veliki su poklonici zdravlja i dugovječne vitalnosti pa su to svoje opredjeljenje i životni stil odlučili pretočiti u posao pokrenuvši Vital House, prvu trgovinu zdrave prehrane u Ivanić Gradu. “Prije realizacije ideje o otvaranju dućana, često smo posezali za prirodnim pripravcima za neke zdravstvene tegobe koje smo imali svi kao obitelj. Suprug je cijeli život sportaš i preferiramo zdrav način prehrane. S vremenom smo shvatili da jako puno znamo o proizvodima iz prirode i da nas stalno netko traži savjet o njima ili prosljeđuje popis za njihovu nabavku”, uvodno ističe vlasnica Zvonimira. Briga o zdravlju tijela potaknula ih je na otvaranje dućana koji će imati sve potrebne zdrave namirnice na jednom mjestu. “Dugo smo birali dobavljače i sve što smo mogli uzeli smo od domaćih i lokalnih proizvođača i OPG-ova vođeni pritom našim osobnim iskustvom s tim proizvodima”, dodaje Zvonimira.

PRIRODA DAJE SINERGIJU
Kroz cijeli koncept dućana provlači se sinergija prirodnog, koje se ogleda u sintezi ljudi, njihovog opredjeljenja i posvećenosti zdravom načinu života pa sve do prezentacije zdravih proizvoda na policama koje su izrađene od prirodnih materijala. Dućan zrači takvom energijom koju osjeti svaki kupac kada stupi u prodajni prostor. Svakom se kupcu pristupa individualno i provodi se neko vrijeme u razgovoru kako bi se pronašlo rješenje za problem zbog kojeg je i došao.

“Sada već imamo poveći broj kupaca s vlastitim iskustvom korištenja naših proizvoda koji se na našu veliku radost rado vraćaju i poklanjaju nam puno povjerenje. Naši kupci dolaze iz svih slojeva društva, različitih su kupovnih moći i životnih doba. Dakle, od djece do osoba treće životne dobi. Svaki proizvod ima svog kupca i naravno da su neki više zadovoljni a neki manje, cijene su šarolike i danas je balans između mogućnosti i želja jako širok”, pojašnjava Zvonimira.

Smisao cijele priče je, kako su nam vlasnici objasnili, da čovjek koji želi biti u skladu sa svojim tijelom bude zdrav na svim razinama, kako fizički, tako i duhovno, i da to može ostvariti jedino kroz prizmu prirode. U trgovini se mogu kupiti biljni pripravci koji imaju i medicinsku dokazivost i dokumentaciju te su namijenjeni tretiranju i liječenju različitih tegoba, od jačanja imuniteta, borbe protiv virusa, povišene temperature, raznih stanja i problema s probavom, kosom, kožom, psihom, a svi su napravljeni na prirodnoj bazi.

ŠTO SE NAJVIŠE TRAŽI?
Zvonimira ističe kako je najtraženiji proizvodi u njihovom asortimanu goveđa konzumna želatina koja je prirodan izvor kolagena te pomaže povećati pokretljivost, štiti zglobove, mišiće i ligamente, a doprinosi i zdravlju i ljepoti noktiju i kose. “Kupci jako puno traže i biljne otopine kao što je primjerice sikavica koja je jedini registrirani biljni lijek u Hrvatskoj te predstavlja prirodni tonik za zaštitu i jačanje jetre, koja ovaj vitalni organ čisti od različitih toksina. U ponudi imamo i kompletan program Jadrankine otopine kao i sve vrste minerala, vitamina, enzima i aminokiselina u kapsulama kao i odličnu ponudu kapsuliranog bilja”, naglašava vlasnica dućana.

Osim toga, rinfuzni čajevi predstavljaju važan dio u ponudi dućana Vital House te vlasnici ponosno ističu da imaju najveći izbor mono i mješavina rinfuznih čajeva u ovom dijelu županije. U dućanu su u ponudi uglavnom certificirani ekološki proizvodi, koji su vrhunac ponude u svojim kategorijama te kupcima jamče najvišu kvalitetu i sigurnost konzumacije. “Danas ljudi više posežu za rješenjima iz prirode pogotovo kada su sve više svjesni štetnosti klasičnih lijekova. Gledamo i na to da imamo uvijek sve što nas kupci traže, a ako se dogodi da nekog proizvoda nedostaje ili netko ima posebne želje, dajemo sve od sebe da proizvod nabavimo u roku od par dana”, naglašava Zvonimira.

U PLANU JE ŠIRENJE PONUDE
Asortiman trgovine se od otvaranja nekoliko puta mijenjao, odnosno širio i unaprjeđivao novim proizvodima za kojima postoji potražnja i koji postaju dostupni na našem tržištu. Osim ponude koja je od otvaranja dućana višestruko narasla, tako se širio i tim koji je ojačan s tri nove djelatnice. Radno vrijeme ljeti je nešto kraće, no od jeseni do ljeta je od 9 do 18 sati.
“Raditi u vrijeme pandemije jako je izazovno kao i u svim strukama, a pogotovo u našoj jer smo cijelo vrijeme u direktnom kontaktu s klijentima. Pridržavamo se svih preporuka i sve je zasad u redu. Imamo i proizvode koji nas štite od virusa pa smo malo pojačali korištenje i ne bojimo se”, zaključuje vlasnica.

U svojim planovima za budućnost svakako ističu daljnje širenje asortimana, ali i još jači angažman na jačanju svijesti i edukaciji o proizvodima koje nude kako bi još veći broj građana počeo više brinuti o hrani koju konzumira i tako unaprijedio svoje zdravlje i kvalitetu života. Zvonimira za kraj ističe kako je to u općem interesu za poboljšanje kvalitete života i zdravlja stanovništva jer samo zdrav čovjek može biti sretan čovjek koji je produktivan i sposoban ići naprijed i stvarati vrijednost za sebe, svoju obitelj i zajednicu u kojoj živi.

Prethodni članakOtvoren pogon za proizvodnju tekućih sapuna Dodir prirode
Sljedeći članakSinergija ljekovitog bilja i meda