Vladimir Šelebaj-Sellier na čelu nove uprave Peveca

Pevec Grupa, na inicijativu najvećih vjerovnika i u dogovoru s vlasnicima, imenovala je novu Upravu na čijem je čelu Vladimir Šelebaj-Sellier. Drugi član Uprave je Danijel Pevec. Konzultantska kuća KPMG, koja je do sada radila na planu restrukturiranja Pevec Grupe će nastaviti davati podršku grupi i novoj Upravi kroz usluge interim managementa.

Vladimir Šelebaj
Vladimir Šelebaj

Kako se navodi, novi krizni management ima prije svega zadatak postići čvrste dogovore sa vjerovnicima i dobavljačima, vratiti povjerenje kupaca i stabilizirati poslovanje.

Na žalost, ističe se u priopćenju, stanje u Pevec Grupi ukazuje i na mogući stečaj, koji će nova Uprava uz gore navedene dogovore pokušati spriječiti.

Glavni preduvjet za nastavak poslovanja biti će prihvaćanje sporazuma o namirenju duga od strane najvećeg broja vjerovnika koji će na taj način dati podršku procesu restrukturiranja na novim osnovama.

Napominju da je Pevec Grupa bitan poslovni subjekt u Republici Hrvatskoj o kojem ovise 2500 zaposlenika i njihove obitelji kao i više od 1.600 dobavljača, poslovnih partnera i vjerovnika čiji interesi će se pokušati maksimalno zaštititi.

Prethodni članakPodravka otpušta 153 radnika
Sljedeći članakPodravka namjerava pokrenuti vlastitu poljoprivrednu proizvodnju