Vrijednost Heineken brenda u šest godina narasla 60 posto

heineken-nova-boca-2011Vrijednost nizozemskog pivskog brenda dosegla je 3,8 milijardi dolara

Brend piva Heineken ostvario je značajan rast vrijednosti i sada iznosi 3,8 milijardi dolara, što je porast od gotovo 300 milijuna dolara u odnosu na 2010. godinu, pokazalo je izvješće Interbrand 2011 o najboljim globalnim brandovima “Best Global Brands”.

Heineken brend, koji se nalazi na 91. mjestu najvrjednijih robnih marki na svijetu, tako je u 2011. zabilježio rast od 8 posto u odnosu na godinu ranije i više od 60 posto u odnosu na 2005. godinu i jedini je pivski brend koji se nalazi među prvih 100 na listi najvrjednijih brandova, priopćeno je iz Karlovačke pivovare koja posluje u sastavu Heinekena.

Heinekenov glavni komercijalni direktor, Alexis Nasard, smatra kako Interbrand izvještaj dokazuje uspješnost kompanije u globalnom upravljanju brendom kroz jasno pozicioniranje i otvorenu komunikaciju prema potrošačima.

Iz tvrtke ističu kako je 2011. godina bila vrlo važna za Heineken jer su predstavljene reklamne kampanje koje su osvojile nekoliko nagrada, stvorene su digitalne platforme i produžena glavna sponzorstva kao što su UEFA Liga prvaka i Svjetsko prvenstvo u ragbiju.

Također, Heineken se počeo proizvoditi u Meksiku i Indiji, a nova pivovara otvorena je u Kini. Sve te aktivnosti pomogle su brandu da poveća svoju vodeću poziciju u segmentu međunarodnog premium piva, navodi se.

Prethodni članakAnsmann baterije: Najširi asortiman na tržištu
Sljedeći članakNovost iz Fructala – 100% sok Frutek Mama