Zahvaljujući dm ženskoj utrci više od 118.000 kuna za Europa Donnu Hrvatska

Prikupljena sredstva namijenjena su radu udruge Europa Donna Hrvatska koja podiže svijest žena o raku dojke te provodi kampanju "Darujmo ružičasti život" kojom prikuplja sredstva za kupnju aparata za intraoperativno zračenje

Gordana Picek (dm), Vesna Ramljak (Europa Donna Hrvatska)

U utorak je Hrvatskom forumu protiv raka dojke Europa Donna uručena donacija u iznosu od 118.666 kuna koju je osiguralo više od 8.000 sudionika i sudionica sedme dm ženske utrke.

Prikupljena sredstva namijenjena su radu udruge Europa Donna Hrvatska koja podiže svijest žena o raku dojke te provodi kampanju “Darujmo ružičasti život” kojom prikuplja sredstva za kupnju aparata za intraoperativno zračenje. Aparat smanjuje emisije zračenja, olakšava tijek liječenja i oporavak jer umjesto 25 do 30 dolazaka na terapiju zračenjem, zračenje se obavlja jednokratno tijekom operativnog zahvata, a pacijent već nakon nekoliko dana može biti u krugu obitelji i na radnome mjestu.

“U ime dm-a želim zahvaliti svima koji su se ove godine pridružili dm ženskoj utrci i uplatom kotizacija omogućili da podržimo Europa Donnu Hrvatska u pružanju potpore oboljelima od raka dojke te u prikupljanju sredstava za kupnju aparata za intraoperativno zračenje. Ponosni smo na partnerstvo dm-a i Europa Donne Hrvatska koje je ušlo u drugu godinu i koje nam omogućuje da potaknemo sugrađane da razmišljaju o tome kako mogu doprinijeti svom zdravlju, što je jedan od glavnih ciljeva dm-ovog društveno odgovornog poslovanja”, izjavila je Gordana Picek, članica Uprave dm-a.

Suradnja Europa Donne Hrvatska i dm-a započela je u lipnju 2017. godine u sklopu šeste dm ženske utrke kada su tijekom deset dana uoči te na sam dan utrke građani prikupili više od 47.800 kuna za udrugu Europa Donna Hrvatska.

Suradnja se nastavila u siječnju 2018. godine kampanjom “I zima toplo srce ima” u kojoj je dm, uz podršku kupaca, Europa Donni Hrvatska donirao 246.500 kuna. Više od 30.000 kupaca dm-a podržalo je Europa Donnu Hrvatska kupnjom torbe s potpisom Ljupke Gojić te zamjenom bodova u kampanji. Svu zaradu od prodaje torbi dm je donirao Europa Donni Hrvatska, a u ime svakog kupca koji je zamijenio bodove, dm je donirao tri kune za kupnju aparata za intraoperativno zračenje.

Svi građani svoj doprinos kampanji “Darujmo ružičasti život” mogu dati i pozivom na humanitarni broj 060 91 91 91 (6,25 kuna PDV uključen).

Prethodni članakSpar Kina otvorio 412. supermarket
Sljedeći članakUsvojena Strategija razvoja istarskog vinarstva i vinogradarstva do 2030.