Zajedničko ulaganje Trigranita i Heitmana u Arena Centar

arena-centar-logo-ulaz-ftdTvrtke TriGranit Development Corporation i Heitman European Property Partners objavili su zajedničko ulaganje (joint venture) u vlasništvo nad trgovačko-zabavnim centrom Arena Centar u Zagrebu.

Tvrtke će imati po 50 posto udjela u novoizgrađenom trgovačkom centru, a transakcija uključuje i dva zemljišta za moguće buduće proširenje maloprodajnog centra i razvoj višenamjenskog prostora koji uključuje urede, stambene prostore i kongresni centar, kaže se u obavijesti ulagača.

Prema riječima glavnog direktora za ulaganja TriGranita Zsolta Szaboa, riječ je o najvećoj investicijskoj transakciji u nekretnine u Hrvatskoj do danas čije je financiranje osiguralo šest banaka (Intesa Sanpaolo, Erste Group, Hypo Investment Bank, Cassa di Risparmio della Repubblica di San Marino, MKB Bank i CIB Bank) koje su sudjelovale i u financiranju izgradnje Arena Centra.

Arena Centar nalazi se uz sportsku dvoranu Arena Zagreb. Međunarodni konzorcij TriGranit u gradnju je uložio 350 milijuna eura, a gradnja je trajala godinu i pol dana uz angažman sedam i pol tisuća radnika.

Na prostoru površine 200 tisuća četvornih metara nalazi se više od 220 dućana, brojni restorani te razni zabavni sadržaji, među kojima i jedna od najvećih kuglana u Hrvatskoj.

Investitori su prilikom otvorenja najavili nove investicije u tom dijelu Zagreba, odnosno izgradnju hotela, kongresnog centra te dvije upravne zgrade za što, kako su kazali, planiraju ulaganje od još najmanje 350 milijuna eura.

Zanimljivost kod izgradnje Arena Centra jest to što je sva armirano-betonska konstrukcija, oko 85 tisuća prostornih metara, proizvedena i dopremljena iz Ljubuškog u BiH.

TriGranit je mađarska investicijska tvrtka koja djeluje u sedam država Srednje i Istočne Europe, a upravlja s preko četiri milijarde eura vrijednim višenamjenskim projektima i brojnim investicijama javno-privatnog partnerstva.

Heitman je američki investicijski fond s preko 21 milijardom dolara imovine, koja je investirana u nekretnine u Sjevernoj Americi, Europi i Aziji. Upravlja s nekretninama u vrijednosti 3,4 milijarde dolara u 15 europskih zemalja. (H)

Prethodni članakProizvođačke cijene u 2010. porasle 4,3 posto
Sljedeći članakŠeherezada kava – aroma tradicionalne turske kave