Započele prijave za drugi Metro Accelerator

metro-accelerator-demo-day-01-2016U utorak 12. travnja Metro Grupa i Techstars otvorili su prijave za drugi Metro Accelerator – globalni program za razvoj tehnoloških aplikacija za hotelijerski i ugostiteljski sektor.

Na drugi Metro Accelerator do 20. lipnja mogu se prijaviti svi start-upovi koji razvijaju inovativne aplikacije za poslovne potrebe restorana, hotela i ugostitelja, a investitori i mentori odabrat će 10 najboljih.

Prijave za program odvijaju se putem internetske stranice Metroaccelerator.com na kojoj je potrebno ispuniti upitnik na engleskom jeziku. Svakom od deset odabranih start-upova Metro i Techstars ponudit će investiciju od  120.000 eura te pristup mreži stručnjaka koji će im pomoći u daljnjem razvoju njihovih digitalnih rješenja.

“Program smo pokrenuli 2015. godine s ciljem stvaranja platforme koja će povezati tehnološke start-upove s kupcima Metro-a iz sektora ugostiteljstva i hotelijerstva. Siguran sam kako će digitalni poslovni modeli i usluge imati još veću ulogu za budući uspjeh kupaca Metro-a. Sve više tvrtki obraća nam se s novim idejama, a putem Metro Acceleratora želimo im osigurati priliku da svoje ideje testiraju i razvijaju uz podršku međunarodnih stručnjaka”, izjavio je Olaf Koch, predsjednik Uprave Metro Grupe.

metro-accelerator-demo-day-01-2016 (2)Deset odabranih start-upova svoja znanja, ideje i poslovanje moći će unaprijediti u rujnu 2016. pod vodstvom iskusnih mentora na programu u sjedištu Metro Acceleratora u Berlinu. Metro će odabranim start-upovima na raspolaganje staviti stručnjake iz područja nabave, prodaje, marketinga i komunikacija, a Techstars će u program donijeti međunarodno dokazane metodologije za mentorstvo start-upova i brojne mentore, investitore te iskusne članove start-up zajednice.

Na prvi Metro Accelerator u 2015.  pristigle su prijave iz 20 zemalja, među kojima su bile i dvije prijave iz Hrvatske koje su ušle u 75 najboljih. Prilikom odabira najboljih žiri je razmatrao poslovnu ideju, prilagođenost tržištu i napredak tvrtke te su odabrani CoffeeCloud, Flowtify, Gastrozentrale.de, GroupRaise.com, Journy, Lunchio, Poshpacker, Roomatic, Rublys, Wynd te 1001menus.

Prethodni članakMineralna voda: Zdravlje iz dubine zemlje
Sljedeći članakHenkel potvrdio predviđanja za 2016. godinu