Završio EuroCIS 2016. – vodeći sajam tehnologije u maloprodaji

EuroCIS-sajam-midiEuroCIS 2016, vodeći sajam o tehnologijama u maloprodaji zatvorio je svoja vrata 25. veljače sa senzacionalnim rezultatima.

Na sajmu je istaknuto kako se trgovina svakim danom sve više seli u online sferu, te da će u budućnosti jedino kupac odlučivati gdje, kada i preko kojeg kanala će se informirati i kupovati proizvode, te hoće li to učiniti preko pametnog telefona, tableta ili računala u samoj trgovini.

Upravo zbog toga, fokus sajma je bio usmjeren na rješenja koja podržavaju kupce na svim kanalima. Prvenstveno na mobilna rješenja, te interakcije s kupcima pomoću digitalnih kanala. Osim toga, posjetioci sajma su se također mogli upoznati s poslovnim analizama, rješenjima u “oblaku”, te pitanjima oko samoposlužnih blagajni.

EuroCIS raste iz godine u godinu, pa je tako ove godine u samo tri dana, sajam posjetilo više od 10.400 posjetitelja, što je rast od 18 posto u odnosu na godinu prije. Izložbeni prostor sajma se prostirao na 10.800 metara kvadratnih na kojemu je sudjelovalo 411 izlagača iz 29 zemalja.

“Ove godine EuroCIS je prošao veoma dobro. U samo deset godina, EuroCIS je postao vodeći sajam koji prati tehnologiju u maloprodaji”, rekao je Hans Werner Reinhard, direktor Messe Düsseldorf.

Nove tehnologije ulaze na maloprodajno tržište velikom brzinom, i granice između kanala prodaje polako nestaju. “Uspjeh EuroCIS sajma odražava se na velikoj ulozi tehnologije u maloprodaji. Tehnologija je ušla u sve pore maloprodaje te igra odlučujuću ulogu u komunikaciji s kupcima” rekao je Ulrich Spaan, član izvršnog odbora i predsjednik sajmova i IT tehnologije na EHI Retail institutu.

Sljedeći EuroCIS održat će se u Düsseldorfu od 5. do 9. ožujka 2017. godine.

Prethodni članakNova potvrda kvalitete Meggle mlijeka i mliječnih proizvoda
Sljedeći članakProizvodi za djecu i bebe – Tržište: U očekivanju pozitivnih trendova