Zdravko Pevec mora se povući iz Uprave

pevec-ftd1Bankarski krugovi tvrde da je u ponedjeljak održan dramatičan sastanak Zdravka Peveca s bankarima, vjerovnicima te predstavnicima revizorske kuće KPMG

Zdravko Pevec, vlasnik trgovačkog lanca, danas je objavio da se iz Uprave povlači u Nadzorni odbor. To nam je potvrđeno u samom Pevecu u kojem nam je rečeno da će biti imenovana nova Uprava, no o imenima nisu htjeli govoriti.

Traženje partnera
Zdravko Pevec proteklih je dana javnost uvjeravao da je na pragu sklapanja ugovora o strateškom partnerstvu s jednom njemačkom proizvodnom tvrtkom koja je trebala pomoći kompaniji u saniranju nastalih dugova, koji se prema nekim procjenama kreće od 1,9 pa i do 2,5 milijarde kuna.

Dok u Pevecu i dalje tvrde da postoji strateški ulagač s kojim je na pomolu sklapanje ugovora, iz bankarskih krugova stižu informacije da je Pevec zapravo bio prisiljen odstupiti s upravljačke pozicije, te da mora prihvatiti uvjete banaka za daljnji proces restrukturiranja kompanije.

Narušen ugled
Bankarski krugovi tvrde da je u ponedjeljak održan dramatičan sastanak Zdravka Peveca s bankarima, vjerovnicima te predstavnicima revizorske kuće KPMG, i da je pred njega stavljen ultimatum da mora prihvatiti plan restrukturiranja, koji je za banke i vjerovnike napravila revizorska kuća KPMG.

Taj plan podrazumijeva promjenu upravljačke strukture i nadzor nad poslovanjem.

Nejasno ostaje jedino je li Pevec zaista u pregovorima s njemačkim ulagačem ili je to bilo samo kupovanje vremena i pokušaj da se “othrva” pritisku banaka te pokuša spasiti svoj ugled. (Jutarnji.hr)

Prethodni članakŠkojo nije prikupio dovoljno dionica Mlinara za squeez-out
Sljedeći članakBavčar i Šrot za privođenje optužuju Zorana Jankovića