Zelena tranzicija – Energetski održive trgovine

I dok neki trgovci razmatraju koje mjere poduzeti kako bi se prilagodili novim izazovima, neki od njih već razmišljaju i testiraju kako učiniti svoje poslovanje energetski održivim, a brojni imaju i u potpunosti energetski održive tzv. “zelene” trgovine.

Jedan od općenito najvećih izazova maloprodajnog sektora, od lokalnih trgovina do supermarketa i auto salona, oduvijek je bio visoka potrošnja energije odnosno utjecaj operativnih troškova na profitabilnost. Prema Ministarstvu energetike Sjedinjenih Država (DOE), maloprodajni objekti imaju neke od najvećih troškova energije od bilo kojeg dugog komercijalnog sektora u SAD-u. Ovo je istovremeno dobra vijest jer znači da postoji značajan prostor za trgovce na malo da smanje svoje račune za komunalije i postanu energetski učinkovitiji i tržišno konkurentniji.

Ako pogledate primjer modernih trgovina mješovitom robom ili trgovačkih centara, primijetit ćete da je rasvjeta zapravo uključena 24/7 – bez obzira jesu li kupci unutra ili ne. Osim rasvjete, za visoku potrošnju energije u maloprodajnim trgovinama odgovorni su i brojni sustavi bez kojih trgovine ne mogu funkcionirati, poput HVAC-a, kontrole objekta i sl. Menadžment maloprodajnih trgovina mora osigurati da njihovo poslovanje bude učinkovito i profitabilno, zbog čega brojni trgovački lanci kontinuirano traže rješenja kako poboljšati svoje profitne marže, smanjiti nepotrebne operativne troškove i, što je najvažnije, donijeti dugoročno održive rezultate za budućnost.

U tom smislu tvrtke snose odgovornost da se njihovo poslovanje ne odvija na štetu okoliša ili kupaca. Naime, potrošači i javnost očekuju od trgovaca paralelnu transparentnost u društveno odgovornom poslovanju, upravljanju okolišem i operativnoj održivosti kao i poticanje održivog obrasca potrošnje kupaca gdje trošak uvođenja novih tehnologija i troškova poslovanja ne utječe negativno na njihovu kupovinu. Rastuća potrošnja energije kao i sve veći računi za potrošenu energiju proteklih mjeseci, kao i najave nastavka rasta troškova te racionalizacije potrošnje energije u nadolazećim mjesecima, kod mnogih trgovca upalili su brojne alarme kako dalje.

ODRŽIVI KONCEPTI
S rastućim računima za energiju i najavama mogućih racionalizacija, pojedini maloprodajni lanci u Europi već su ljetos pristupili mjerama štednje poput gašenja svjetla po svojim trgovinama, gašenju svjetlećih reklama, skraćivanju radnog vremena te uvođenju zatvorenih zamrzivača i rashladnih komora. Kao primjer naveo bih austrijsku podružnicu trgovačkog lanca SPAR Group koja, u sklopu planiranih mjera štednje, planira smanjiti potrošnju energije za milijun kilovat sati godišnje skraćivanjem vremena u kojem su osvijetljene reklame ispred njihovih trgovina i vanjskih prostora na više od 1.500 lokacija.

Kako će ova odluka utjecati na potrošače te kakva će biti njihova reakcija odnosno hoće li to utjecati na obrazac njihova ponašanja predstoji nam vidjeti. I dok neki trgovci razmatraju koje mjere poduzeti kako bi se prilagodili novim izazovima, neki od njih već razmišljaju i testiraju kako učiniti svoje poslovanje energetski održivim, a brojni imaju i u potpunosti energetski održive tzv. “zelene” trgovine. Riječ je o modernim održivim konceptima maloprodajnih objekata s “nultom upotrebom fosilnih goriva”, što znači da ne koriste ni lož ulje ni prirodni plin, već se u potpunosti zagrijavaju otpadnom toplinom i zelenom električnom energijom te raspolažu sustavom za nadzor struje i vode i upravljanja resursima.

INTERES ŠIRE ZAJEDNICE
Održivost maloprodajnog poslovanja je strateška i operativna temeljna zadaća tvrtke i odgovornost menadžmenta svake tvrtke. U tom je smislu trenutna situacija pokazala koliko je bilo ključno na vrijeme prepoznati i primijeniti inovativne tehnologije, od energetski učinkovite tehnike i ekološki osviještenog projektiranja građevina, optimizacije logističkih procesa pa do aktivnog provođenja mjera vezanih uz zaštitu okoliša i izbjegavanje stvaranja otpada.

Kao primjer ranog prepoznavanja i implementacije inovativnih tehnologija kod trgovačkih lanaca svakako bih izdvojio trgovačke lance Lidl i Kaufland, članice Schwarz Grupe, koji godinama istražuju i primjenjuju različita rješenja s ciljem uštede energije prilikom gradnje novih objekata, što je dovelo do nekih od prvih “zelenih” trgovina u Hrvatskoj – a sve s konačnim ciljem prilagodbe svih prodajnih mjesta sa sličnim rješenjima kojima je u fokusu očuvanje okoliša.

Visoki računi za energiju i potreba za održivim modelom poslovanja primorat će trgovačke lance da se prilagode novim okolnostima i u potpunosti okrenu konceptu energetski održive trgovine, što je dugoročni cilj koji je u interesu kako samog trgovca, tako i šire zajednice.

Prethodni članakZagorci: Koštica po koštica – dućan u središtu Zagreba
Sljedeći članakPriznata četvrta oznaka “Dokazana kvaliteta – Hrvatska” za meso peradi