Zimska njega: Polugodište s dobrim trendom

Prema podacima koji se odnose na prvo polugodište 2019. prodaja ove kategorije bilježi vrijednosni i količinski rast od 12,1% i 7,1% u odnosu na isti period prethodne godine.

U kategoriju zimske njege ubrajamo proizvode za njegu tijela, koji zauzimaju najveći udio, te proizvode za njegu ruku, lica i usana. Podaci koje možemo vidjeti u nastavku dat će nam detaljniji pregled na to koliko je ova kategorija proizvoda podložna prodaji kroz promocije.

Prema podacima koji se odnose na period od siječnja 2019. do lipnja 2019. prodaja ove kategorije bilježi vrijednosni i količinski rast od 12,1% i 7,1% u odnosu na isti period prethodne godine. U okviru promatrane kategorije, 39% vrijednosne prodaje dolazilo je od proizvoda na cjenovnim akcijama ili promotivnih pakiranja.

Na osnovi ovog prikaza, može se vidjeti da je udio promotivne prodaje najniži u segmentu proizvoda za njegu usana, a najveći, ali s tendencijom pada, u okviru segmenta za njegu lica.

Prema strukturi promocija na prodajnom mjestu, promotivna pakiranja prosječno odnose 7% prema 93% na strani cjenovnih akcija. Prosječna dubina popusta na razini kategorije iznosi 30%.

Prethodni članakZvonko Kolobara novi direktor BAT Adria regije
Sljedeći članakHuawei u istraživanje i razvoj ulaže 30 posto više od Ericssona i Nokije zajedno