ZSE: U fokusu ulagača dionice Agrokorovih kompanija

Na Zagrebačkoj burzi u petak će u fokusu ulagača biti dionice kompanija iz sastava Agrokora, kojima se nije trgovalo od kraja travnja, dok su Crobex indeksi na putu tjednog gubitka.

Svih 5 analitičara, koji su sudjelovali u anketi Hine, očekuje danas stagnaciju Crobexa.

Crobex indeks pao je jučer 0,49 posto, na 1.865 bodova, dok je Crobex10 skliznuo 0,61 posto, na 1.094 boda.

Nakon pada četiri dana zaredom, Crobex indeks na gubitku je od početka tjedna 1,4, a Crobex10 1,6 posto.

Redovni promet dionicama iznosio je 6,4 milijuna kuna, što je oko 3,5 milijuna manje nego dan prije. Najveći promet, 1,65 milijuna kuna, ostvaren je jučer dionicom Arena Hospitality grupe, koja je ojačala 0,6 posto, na 473 kune.

Slijedila je dionica HUP-a Zagreb s prometom od 1,05 milijuna kuna i rastom cijene za 1,5 posto, na 3.350 kuna.

Među trgovanijima, najviše je pala cijena dionice Atlantske plovidbe, za 5,8 posto, na 485 kuna, dok znatnijih cjenovnih porasta nije bilo.

Tvrtke iz sastava koncerna Agrokor jutros su izvijestile investicijsku javnost o korporativnim jamstvima vrijednima više milijardi kuna, koja su dale kao osiguranje za obveze Agrokora, a koje su dospjele na naplatu 9. travnja.

Danas se, naime, nastavlja trgovanje dionicama kompanija iz sastava Agrokora – Belja, Jamnice, Leda, PIK-a Vinkovci, Tiska, Vupika, Zvijezde i Žitnjaka.

Trgovanje tim dionicama na burzi bilo je prekinuto krajem travnja, a sada su se, kažu na burzi, stekli uvjeti za nastavak trgovanja, s obzirom da su te kompanije objavile godišnja izvješća za 2016. i prve rezultate u 2017.

Dionicama Leda trgovat će se u modalitetu kontinuirane trgovine, dok će se dionicama Belja, Jamnice, PIK-a Vinkovci, Tiska, Vupika, Zvijezde i Žitnjaka trgovati u modalitetu dražbe, priopćila je jučer burza.

Do prekida trgovanja dionicama iz sastava Agrokora došlo je krajem travnja, nakon što je Agrokor Grupa poručila da je utvrdila da bi moglo biti potencijalnih pogrešaka u financijskim izvješćima Grupe i da se ulagači ne oslanjaju na njena financijska izvješća iz prošlosti.

Zbog krize u tom koncernu, od početka godine pa do kraja travnja, cijene dionica Jamnice, Leda, Belja, Vupika i Zvijezde potonule su više od 50 posto. (Hina)

Prethodni članakPrihodi i dobit Applea snažno porasli, cijena dionice rekordna
Sljedeći članakRegionalna konferencija FMCG, Retail & Agribusiness Arena uskoro u Zagrebu