Zvečevo u devet mjeseci s padom dobiti od 62,6 posto

zvecevo-cokolada-ftdPrehrambena industrija Zvečevo u prvih je devet mjeseci ostvarila dobit od 1,02 milijuna kuna, što je smanjenje u odnosu na isto razdoblje lani za 62,6 posto, podaci su iz financijskog izvješća objavljenog na Zagrebačkoj burzi.

Ukupni su prihodi tvrtke iznosili 132,6 milijuna i povećani su 2,7 posto. Poslovni su prihodi pritom iznosili 132,3 milijuna kuna, a u tomu glavninu čine prihodi od prodaje koji su iznosili 129,5 milijuna kuna i porasli su za 7,1 posto.

U tvrtki napominju kako su ti prihodi ostvareni prodajom vlastitih proizvoda i trgovačkih roba, koju uglavnom čine proizvodi Zvečevo Lasta, koju društvo uvozi i distribuira na teritorij Hrvatske.

Na domaćem je tržištu, dodaju, ostvareno 70 posto prihoda, a na inozemnom 30 posto. Glavna izvozna tržišta Zvečeva su BiH, Srbija, Makedonija, Slovenija, Jordan te u manjim količinama SAD i neke zemlje zapadne Europe.

Zvečevo je u prvih devet mjeseci povećalo i ukupne rashode, za 4,2 posto, na 131,6 milijuna kuna, pri čemu su poslovni rashodi iznosili 126 milijuna kuna.

Zvečevo u ovoj godini nije imalo značajnijih investicija, iznosile su 1,32 milijuna kuna, a iz tvrtke napominju kako je u tijeku značajno ulaganje u povezano društvo Zvečevo Lasta Čapljina koje će se realizirati kupnjom opreme, a u obrtna sredstva te tvrtke u ovoj je godini uloženo 1,3 milijuna kuna. (pd)

Prethodni članakKonzum povećao dobit za 27,6 posto
Sljedeći članakLedo u prvih devet mjeseci s dobiti od 96 milijuna kuna