Zvečevo zadovoljno suradnjom s Tescom

zvecevo-1921-midi9Zvečevo je suradnju s Tescom otvorilo 2014. godine ugovorom o proizvodnji čokoladnih prutića za Tescove trgovine u Poljskoj, Češkoj, Slovačkoj i Mađarskoj, da bi lani suradnja bila proširena na 15 novih proizvoda i pakiranja.

Požeško Zvečevo prošlu je godinu završilo s upola manjim gubitkom (devet milijuna kuna) nego godinu prije, a prema očekivanjima njegova predsjednika Uprave Marina Pucara ove bi godine Zvečevo napokon moglo raditi i s dobiti.

“Ušli smo u nove projekte, okrenuli smo neku drugu priču. Prošle smo godine rasli na vlastitim brendovima, a taj se trend nastavlja u ovoj godini. Smanjili smo proizvodnju privatnih marki, osim za Tesco, s kojim imamo mnogo kvalitetniju suradnju nego s lokalnim retailerima”, govori Pucar.

Zvečevo je suradnju s Tescom otvorilo 2014. godine ugovorom o proizvodnji čokoladnih prutića za Tescove trgovine u Poljskoj, Češkoj, Slovačkoj i Mađarskoj, da bi lani suradnja bila proširena na 15 novih proizvoda i pakiranja. To je požeškom konditoru prošle godine donijelo oko milijun eura prihoda, četiri puta više nego u prvoj godini. U ovoj godini, kaže Pucar, suradnja s Tescom uspješno se nastavlja te bi mogla porasti između 50 i sto posto u odnosu na prošlu godinu. Pucar se također nada da će se suradnja Zvečeva i Tesca najkasnije do početka iduće godine proširiti i na proizvodnju za englesko tržište.

“S Tescom postižemo korektne kalkulacije. Za razliku od domaćih trgovaca, koje nimalo ne zanima silovito poskupljenje sirovina, osobito lješnjaka i kakaovca, u posljednje dvije godine, u Tescu nas uvijek pozorno saslušaju”, kaže Pucar. (liderpress.hr)

Prethodni članakCromaris do 2018. planira investirati 370 milijuna kuna
Sljedeći članakTvrtka Oštrc započela s preuzimanjem Dalmacijavina